Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple CEO praat over goedkeuring ETF’s

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zegt dat hij betreurt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission winnaars en verliezers kiest in de cryptowereld. Dit zei hij toen hem in een interview werd gevraagd wat de vooruitzichten zijn van een XRP ETF.


“XRP is honderdduizend keer efficiënter”

“Waarom kiest de SEC winnaars en verliezers?”, vroeg Garlinghouse zich af.

Garlinghouse ging verder met te vermelden dat Bitcoin een “enorm” stroomverbruik heeft. En dat is precies ook de reden waarom de CEO van Ripple niet snapt waarom de SEC voorzitter de Bitcoin prioriteert.

XRP is volgens hem namelijk 100.000 keer efficiënter dan de Bitcoin. Garlinghouse vertelt dat het energie verbruik van de grootste digitale munt namelijk schokkend hoog is. Volgens hem verbruikt 1 Bitcoin transactie namelijk bijna 280 liter benzine.

Ook maakt Garlinghouse zich zorgen over het stilzwijgen van Gensler over de wettelijke status van Ethereum. Er zijn verschillende Ethereum ETF-aanvragen in de VS die wachten op de goedkeuring van de toezichthouder. Maar het blijft vooralsnog ijzingwekkend stil vanuit de SEC.

In de tussentijd zal ProShares Bitcoin Strategy ETF, de eerste goedgekeurde Bitcoin-futures-ETF, beginnen te handelen op de New York Stock Exchange. Garlinghouse zegt dat het “ironisch” is hoe de SEC vecht voor onthullingen en duidelijkheid, maar niet reageert als het gaat om zijn eigen acties:


Ripple wil niet schikken

Volgens de interviewer, genaamd Gasparino, zei Garlinghouse ook dat Ripple de rechtszaak nooit zal schikken als XRP als een security zou worden beschouwd.

Deze opmerking sluit aan bij de eerdere verklaring van Garlinghouse over hoe er “absolute zekerheid” moet zijn over de wettelijke status van de cryptomunt.

Er is geen scenario wanneer we gaan schikken, tenzij er absolute zekerheid is over wat de status van XRP is.

– Brad Garlinghouse

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten