Nieuws, Trending

Ripple CEO snapt niks van JPM coin: Gebruik gewoon de dollar


De CEO van Ripple (XRP), genaamd Brad Garlinghouse, zegt dat de nieuwe cryptocurrency van de bankgigant JPMorgan geen nut heeft. Dit omdat andere banken nooit gebruik zullen maken van de JPM coin.


Ripple CEO: JPM Coin lost helemaal niks op

De Amerikaanse bank, JPMorgan Chase kondigde in februari de lancering van haar eigen stablecoin genaamd JPM Coin aan. Deze crypto token zal 1:1 ondersteund worden door de dollar reserves van de bank.

Volgens verschillende experts zou de munt een directe concurrent kunnen zijn van Ripple. Echter, de CEO van XRP is het daar niet mee eens. Garlinghouse vertelt dat hij niet verwacht dat de JPM Coin veel zal worden gebruikt omdat het een eigendom is van 1 grote bank. Geen enkele andere bank zal de munt gaan gebruiken en de CEO van Ripple vertelt dat het er zelfs voor zal zorgen dat elke bank zijn eigen munt uit gaat geven.

Dit is leidt tot exact dezelfde verdeling die de financiële wereld vandaag de dag kenmerkt:

“Iemand van Morgan Stanley interviewde me vorige week en toen vroeg ik hem: Gaat jullie bank de JPM Coin gebruiken? Hij antwoordde: Waarschijnlijk niet.”

“Zullen andere grote banken als PNC de munt gebruiken? Het antwoord is nee. Dat betekent dat we straks heel veel verschillende munten hebben en we weer terug bij af zijn.” zegt Garlinghouse.


“Gebruik dan gewoon de dollar!”

Garlinghouse gaat verder en zegt zelfs niks te snappen van de JPM coin. “Je geeft de bank een dollar en je krijgt er een JPM Coin voor terug die je kan gebruiken binnen de bank zelf. Gebruik dan gewoon de dollar!” zegt hij.

“Als je de munt toch alleen binnen de bank kunt gebruiken en de munt gekoppeld is aan de dollar. Wat voor probleem lost de munt dan eigenlijk op?”

Tijdens het interview gaf de CEO van Ripple wel toe dat de JPM Coin een positief effect heeft voor de cryptocurrency industrie. Maar dat is ook het enige goede wat hij erover heeft te zeggen, grapte hij.


JPM Coin niet onzinnig maar geen concurrent voor XRP

Het onderzoeksteam van Binance is het eens met Garlinghouse dat de JPM Coin hoogst waarschijnlijk niet door andere banken gebruikt zal gaan worden. Die zullen er wellicht voor kiezen om in de toekomst hun eigen crypto tokens uit te geven.

Ook denkt het onderzoeksteam dat de JPM Coin voorlopig geen concurrent is van XRP. Dit omdat Ripple gericht is om de hele bankensector te dienen en niet slechts 1 bank.

Wel denkt Binance dat de JPM Coin geen onzinnige munt is. Volgens het team kan de munt voor een aanzienlijke materiële impact zorgen. De digitale munt is veel goedkoper en tijds-efficiënter dan traditionele betaalmiddelen.