Nieuws, Ripple

Ripple CEO: “Wij zijn vóór Regulatie”

De cryptocurrency markt is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid, dus waarom zou deze niet verder kunnen groeien? De potentie is enorm. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple heeft zijn mening gegeven over de groei van de industrie en het potentieel om traditionele valuta voorgoed te vervangen.


Gaat Ripple de wereld veranderen?

Met dit statement in gedachte houdend, merkte de CEO van Ripple op dat China momenteel ver vooruit loopt ten opzichte van andere landen. China is namelijk bezig met het creëren van een interne cryptocurrency die wordt ondersteund door de Yuan.

Ondanks dat overheden steeds meer na aan het denken zijn over het ontwikkelen van een eigen digitale valuta denkt Garlinghouse dat Ripple de wereld gaat veranderen. Hij vertelt:

“Ripple past moderne technologieën toe op de wereldwijde financiële infrastructuur en grensoverschrijdende betalingen op een manier die deze wereld enorm kan verbeteren. We helpen banken en we gaan niet in tegen regelgevende kaders. Elke transactie is nog steeds KYC en gecontroleerd. ”


“Wij zijn Pro-regulatie”

De CEO deed eerder al uitspraken over de stablecoin van Facebook. Garlinghouse zegt hierover dat Facebook de schijn tegen heeft bij overheidsinstanties. “Ik denk dat het project beter ontvangen zou zijn als het niet van Facebook was geweest.”

Doordat overheidsinstanties zo’n enorme weerstand hebben tegen de Libra verwacht de CEO van Ripple niet dat de stablecoin van Facebook voor 2023 gelanceerd wordt.

Garlignhouse vertelt dat Ripple ervoor kiest om geen anonieme transacties uit te laten voeren op het RippleNet. Dit omdat het bedrijf samenwerkt met gereguleerde financiële instellingen. Hij sluit zijn betoog af met het volgende statement:

“We zijn pro-regulering, we proberen dat niet te veranderen. “