Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple CTO deelt email die hem zijn baan opleverde

Als je al wat langer meeloopt binnen de industrie, dan heb je vast weleens van de naam David Schwartz gehoord. Schwartz is de Chief Technology Officer van Ripple. Kortgeleden deelde hij een email-uitwisseling tussen hem en Ripple-oprichter Jed McCaleb, die hem uiteindelijk zijn baan bij het bedrijf opleverde.

Lead Software Engineer

In een tweet onthult Schwartz dat hij op 17 september 2011 al solliciteerde als Lead Software Engineer bij Ripple. Hierin deelde hij ook de email waarin hij zichzelf introduceerde aan het bedrijf. “Ik denk dat ik exceptioneel goed bij het bedrijf pas vanwege mijn gespecialiseerde kennis in crypto (het was 2011) en tientallen jaren aan C++ ervaring”, aldus Schwartz.

Jed McCaleb reageerde meteen positief op het bericht van Schwartz en vraagt hem of hij weleens in de “Bay Area” is. Wat een populaire regio is in het Amerikaanse San Francisco. Inmiddels zit Schwartz dus al een tijdje op de stoel van CTO bij Ripple en heeft hij een cruciale rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van het project.

De carrière van Schwartz

Oorspronkelijk begon Schwartz ongeveer drie maanden na de emails in december 2011 te werken bij Ripple in de rol van Chief Crypytographer. Zever jaar later, in 2018, maakte hij promotie tot Chief Technology Officer, zijn huidige positie binnen de firma. Verder wordt Scwartz ook gezien als één van de originele architecten van de XRP Ledger.

Jed McCaleb is al lang niet meer bij het bedrijf. De oprichter van Ripple verliet het schip in 2013. Inmiddels zijn we ongeveer 10 jaar verder en heeft hij al zijn 9 miljard XRP tokens verkocht. Hij begon al met verkopen nadat hij Ripple in 2013 verliet, maar vanwege regels over zijn holdings, mocht hij niet meteen alles verkopen.

Dit soort regels spreekt men vaak af met vroege investeerders of oprichters, zodat wordt voorkomen dat zij plotseling alles op de markt kunnen dumpen. In dit geval was dat een goede zaak, want het leek erop dat McCaleb de intentie had om alles zo snel mogelijk te verkopen.

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen