Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple CTO vergelijkt XRP met de iPhone

David Schwartz, de CTO van Ripple, maakt vergelijkingen tussen een iPhone en XRP. Dit doet hij om uit te leggen waarom het hem niet kan schelen wie er geld verdient.


In David Swartz zijn laatste tweet vergelijkt hij XRP, de derde grootste crypto valuta, met een iPhone om aan te tonen dat Ripple zich niks aantrekt van haat en misgunning.

Hij wil aantonen dat mensen het niet uitmaakt voor wie ze extra waarde creëren, zolang ze zelf maar kunnen profiteren van de voordelen van een bepaald product.


De te verwaarlozen XRP verkoop blijft voor vurige debatten zorgen

Onlangs raakte Schwartz betrokken bij een debat met XRP critici. Deze critici beweerde dat Ripple een ICO uitvoerde. Een Initial Coin offering (ICO) is een manier om geld in te zamelen voor de toekomstige ontwikkelingen. Schwartz vertelt ervan te zijn overtuigd dat de crypto valuta niet langer gekocht wordt door investeerders die proberen zichzelf te verrijken door de token te laten stijgen.

Ripple is voornamelijk gefinancierd door venture kapitalisten en angel beleggers. Angel beleggers zijn diegene die durven te investeren in start-ups. Schwartz beweert dat de bedragen die het bedrijf verdiend, aan de verkoop van de XRP tokens, te verwaarlozen zijn. (Of dit waar is valt te betwisten. Ripple heeft in twee jaar tijd namelijk meer dan $1,2 miljard dollar aan XRP verkocht).


XRP en Apple. Is het logisch?

In eerste instantie lijkt de vergelijking tussen XRP en Apple vrij willekeurig. Echter, Schwartz wil hiermee benadrukken dat XRP investeerders de tokens kopen om andere redenen dan slechts prijsspeculaties. Ook de CEO van Ripple, genaamd Brag Garlinghouse is het hier mee eens. Garlinghouse beweerde dat alleen crypto valuta’s met echte use cases zouden overleven. Dit zal volgens hem betekenen dat zeker 99 procent van de crypto tokens kapot zullen gaan.

XRP is een razendsnelle crypto valuta die wordt gebruikt voor het faciliteren van snelle grensoverschrijdende betalingen. Maar, het is natuurlijk wel vergezocht om de cryptomunt te vergelijken met een iPhone. Veel critici geloven dat XRP een illegale security is die bedoeld is om een inkomstenstroom voor het bedrijf te genereren.