Ripple Nieuws

Ripple deelt update over rechtszaak en voorspelt nieuwe einddatum

Ripple Labs, het toonaangevende blockchain-bedrijf, heeft een update gegeven over de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Belangrijke ontwikkelingen

Ripple heeft een update gedeeld over hun voortdurende rechtszaak tegen de SEC. De zaak, die nu al meer dan twee jaar loopt, kende een belangrijk keerpunt op 6 maart 2023. Rechter Analisa Torres besliste welke deskundige-adviezen van zowel de SEC als Ripple meegenomen zouden worden in het kort geding.

Ripple gaf aan dat de rechtbank de verklaring van een SEC-deskundige, die getuigde over de verwachtingen van XRP-kopers, uit de zaak verwijderde. Ook de getuigenis van een andere SEC-expert, die probeerde de oorzaak van een verandering in de XRP-prijs te bepalen, werd uit het dossier gehaald. Ondanks dat de rechtszaak nog gaande is, zien Ripple en haar aanhangers het schrappen van de getuigenissen van de SEC-experts als een positieve stap.

Wanneer is de Ripple rechtszaak afgelopen?

Crypto-investeerders, en met name XRP-fans, wachten vol spanning op het eindoordeel van rechter Torres in de zaak. Steeds meer investeerders zijn benieuwd wanneer de rechtszaak eindelijk zal worden afgerond.

Verschillende juridische experts menen dat de zaak spoedig zal eindigen. John Deaton, advocaat en oprichter van CryptoLaw, voorspelde onlangs dat het kort geding in de Ripple vs. SEC-zaak op of voor 6 mei 2023 zou kunnen plaatsvinden. Daarnaast verwacht de CEO van Ripple dat het vonnis in de eerste helft van 2023 zal komen.

In het recente financiële rapport over het eerste kwartaal van 2023 geeft Ripple ook aan te verwachten dat de uitspraak van het kort geding nog dit jaar zal plaatsvinden. Het bedrijf benadrukt echter dat de timing van het kort geding uiteindelijk in handen van de rechtbank ligt.

Terwijl de crypto-wereld dus met ingehouden adem wachten op de uitspraak in de Ripple rechtszaak, blijft het belangrijk om de ontwikkelingen op de voet te volgen. De uitkomst van deze rechtszaak zal namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor zowel Ripple als de bredere cryptomarkt, en kan mogelijk richting geven aan toekomstige regelgeving. Ondanks de onzekerheid blijft Ripple optimistisch en kijkt het bedrijf uit naar een gunstige afloop, die hopelijk duidelijkheid en groeimogelijkheden zal bieden voor het XRP-ecosysteem en de gehele cryptosector.

Ripple nieuws

Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen
XRP koers op Cruciaal punt: Doorbraak of Consolidatie
Hinman-documenten: Dit is waarom 13 juni Cruciaal wordt voor Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking