Ripple, SEC
Regulatie, Ripple

Ripple dient nieuw bewijs in tegen SEC in eindfase van rechtszaak

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is nog steeds in volle gang, maar we bevinden ons nu in de eindfase na vier jaar.

Recentelijk heeft Ripple een aanvullend document ingediend bij de District Court voor het Southern District van New York. Dit document is een reactie op de motie van de SEC betreffende een definitieve boete en uitspraak.

In hun verdediging verwijst Ripple naar een recente uitspraak in de zaak tussen de SEC en de crypto exchange Binance. Ripple ziet gelijkenissen tussen zijn eigen situatie en de uitspraak in de Binance-zaak, omdat beide vergelijkbare juridische vragen oproepen.

Op 28 juni werd in de Binance-zaak geoordeeld dat de beschuldigingen van de SEC over de verkoop van niet-geregistreerde effecten gedeeltelijk gegrond en gedeeltelijk ongegrond waren.

De rechtbank oordeelde dat de SEC onvoldoende bewijs had geleverd om aan te tonen dat secundaire markttransacties met BNB-tokens op crypto exchanges kwalificeerden als effectenhandelingen.

De rechtbank bekritiseerde ook de aanpak van de SEC om de industrie via rechtszaken te reguleren, wat kan leiden tot inconsistente resultaten en een gebrek aan duidelijke richtlijnen voor betrokken partijen en hun klanten. Ripple sluit zich hierbij aan en benadrukt de noodzaak van helderheid over de legaliteit van de verkoop van XRP. Volgens Ripple is deze duidelijkheid essentieel voor zowel hun eigen operaties als voor de bredere cryptomarkt.

Deze onduidelijkheid heeft ook invloed op de media. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft recentelijk kritiek geuit op de onnauwkeurige berichtgeving van diverse nieuwskanalen over de status van XRP. Volgens Garlinghouse blijven sommige media, waaronder CoinDesk, ten onrechte suggereren dat XRP als een effect kan worden beschouwd. Dit is in strijd met de uitspraak van rechter Analisa Torres, die een jaar geleden oordeelde dat XRP geen effect is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC vergadering gaat toch niet over de Ripple rechtszaak
Ripple koopt voor $1,4 miljard aan eigen aandelen terug in aanloop naar beursgang
Ripple CEO in interview: ‘Einde van de rechtszaak is nabij’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren