Ripple rechtszaak
Regulatie, Ripple

Ripple dient officieel antwoord in op SEC moties in lopende rechtszaak

Een tijd terug berichtten we jullie erover dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een motie had ingediend tegen Ripple. Daarin eiste ze documenten met financiële verklaringen over de jaren 2022 en 2023. middels gereageerd met een officieel tegenverzoek, waarbij ze aangeven dat er “aanzienlijke feitelijke onjuistheden” in de aantijgingen van de SEC zitten.

De SEC verlangt deze documenten om te bepalen of en in welke mate Ripple XRP heeft verkocht aan partijen buiten hun eigen werknemers om. Daarnaast wil de SEC ook inzicht in de opbrengsten van de institutionele verkoop van XRP sinds het begin van de rechtszaak. Volgens de SEC is deze informatie essentieel om een mogelijke boete te kunnen vaststellen.

Ripple heeft bezwaar gemaakt tegen de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC in hun recente documenten. Ze benadrukken met name de wijze waarop de SEC hun verzet tegen het overhandigen van bepaalde contracten sinds het indienen van de klacht heeft weergegeven. Het voornaamste argument van Ripple in hun ‘sur-reply’ motie (de officiële term voor hun ingediende respons) is dat de verzoeken van de SEC onredelijk en te belastend zijn qua omvang. Ripple stelt dat zij geen enkel contract hebben overlegd dat dateert na 22 december 2020, wat in tegenstrijd is met de beweringen van de SEC.

Hoe nu verder?

De rechtbank, voorgezeten door rechter Sarah Netburn, staat voor de taak om Ripple’s sur-reply te beoordelen. Rechter Netburn zal beslissingen moeten nemen over de diverse verzoeken en moties ingediend door beide partijen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het bepalen of Ripple verplicht is om de door de SEC gevraagde documenten en informatie te overleggen. Afhankelijk van deze beslissingen kunnen er verdere hoorzittingen of juridische debatten volgen.

Belang van de Rechtszaak voor Ripple

De voortgang van de rechtszaak is van cruciaal belang voor Ripple en de gehele cryptosector. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, benadrukte tijdens het World Economic Forum in Davos het belang van heldere regelgeving voor de groei van XRP. Hij ziet een centrale rol weggelegd voor XRP bij het efficiënter en kosteneffectiever maken van internationale betalingen.

Garlinghouse is van mening dat XRP, met de steun van verbeterde regelgeving en toenemende adoptie, een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van wereldwijde financiële transacties. Volgens hem is de uitkomst van de huidige rechtszaak tegen de SEC bepalend voor de toekomst van de digitale valuta in de Verenigde Staten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten