Nieuws

Ripple en Beijing universiteit starten Blockchain studiebeurs


De universiteit van Beijing heeft samen met Ripple een blockchain studiebeurs gelanceerd.


Ripple start samenwerking met Unversiteit Beijing

In samenwerking met Ripple heeft het Institute for Fintech Research van de Tsinghua Unversiteit in Beijing (THUIFR) het Blockchain technologie onderzoek studiebeurs programma aangekondigd. Het programma is van plan de beste studenten in China bij elkaar te brengen om de wereldwijde blockchain ontwikkelingen te bestuderen.

De studenten die meewerken aan het programma zullen onbeperkt toegang krijgen tot belangrijke geavanceerde blockchain kennis. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan bedrijfsbezoeken. De directeur van het programma vertelt dat het een belangrijke bijdrage zal leveren aan toekomstig onderzoek in de blockchain industrie.

Ook Ripple verklaart erg enthousiast te zijn over de samenwerking. Het crypto bedrijf noemt het een eer om samen te werken met de universiteit. Op deze manier kan Ripple mee helpen om nieuw blockchain talent te helpen ontwikkelen.


Steeds meer universiteiten doen onderzoek naar blockchain

Ripple werkt al langer samen met verschillende universiteiten om blockchain onderzoeken te ondersteunen. Het bedrijf kondigde in juni 2018 aan dat het $50 miljoen dollar had geïnvesteerd in blockchain onderwijs op 17 universiteiten wereldwijd.

Dat de Tsinghua universiteit er bij komt is niet gek. Dit is namelijk één van de negen meest prestigieuze universiteiten van China, bekend als de C9 League.

Onlangs startte een groep van onderzoekers van de beste universiteiten van Amerika ook al een groep die onderzoek gaat doen naar cryptocurrencies. Deze groep heeft het doel om een cryptocurrency te maken met als doel een wereldwijd schaalbaar en gedecentraliseerd betalingsnetwerk te bieden.