Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple en Digital Euro Association onthullen CBDC Whitepaper

De Digital Euro Association (DEA) heeft, in samenwerking met Ripple als officiële partner, een whitepaper gepresenteerd waarin aspecten van CBDC, privacy en hun onderlinge interactie worden besproken. De whitepaper is ontwikkeld door een werkgroep van de DEA.

Anthony Ralph, hoofd van digitale valutaproducten en -oplossingen bij Ripple, droeg met zijn kennis en expertise bij aan het onderzoek. Hij gaf aan dat CBDC’s en blockchain – de technologie waarop cryptocurrencies van de staat zijn gebaseerd – verbeterde beveiliging en toegangscontrole kunnen bieden om privacy te garanderen in diverse gebruiksscenario’s.

Privacy en digitale valuta van de centrale bank (CBDC)

De whitepaper, ontwikkeld mede vanwege zorgen omtrent overheidscontrole op CBDC’s en digitale activa, beoogt vragen te beantwoorden over het belang van privacy, de rol van technologie bij het waarborgen ervan en de invloed van bestaande regelgeving op “staatscryptocurrencies”.

De paper concludeert dat wereldwijd bepaalde normen en regels nageleefd moeten worden, zelfs als elke centrale bank afzonderlijke opvattingen en waarden hanteert met betrekking tot privacy omtrent CBDC’s en digitale activa. De auteurs suggereren dat “staatscryptocurrencies” in de toekomst mogelijk de internationale gegevensuitwisseling tussen uiteenlopende rechtsgebieden kunnen bevorderen, los van de verscheidenheid aan toepassingen en implementaties.

Ripple nieuws

Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten