Nieuws, Ripple

Ripple fuseert xRapid, xVia en xCurrent in RippleNet

Ripple, het bedrijf achter de cryptomunt XRP, fuseert de services, xRapid, xVia en xCurrent in als functies van het RippleNet. Nieuws website ‘CryptoNews’ kondigde deze verandering aan.


Aanpassing is niet meer dan een naamsverandering

In het rapport wordt geschreven dat een woordvoerder van het bedrijf zegt dat klanten, in plaats van xCurrent of xVia te gebruiken, verbinding via de cloud zullen maken het het RippleNet. Ook zullen klanten on demand liquiditeit gebruiken inplaats van xRapid. De vertegenwoordiger zei:

“Afgezien van de namen van het product, zijn er maar weinig dingen veranderd en zullen ze niet veel invloed hebben op de klanten.”

Op 2 oktober ging Newsbit al op deze zaak in. In het bericht schreven we dat het mogelijk was dat Ripple met een rebranding bezig was. Ripple had namelijk de links naar drie van haar producten verwijderd van de website. Dit waren links naar Ripple’s xCurrent, xRapid en xVia. Nu blijkt dus dat het inderdaad onder een rebranding valt. De vraag is nu of dit het enige is, of dat er nog meer ontwikkelingen aan zitten te komen.

Als het bedrijf inderdaad bezig is met een massale rebranding dan zullen we daar waarschijnlijk achterkomen tijdens de Swell conferentie, die plaats vindt van 7 tot 9 november.


Ripple blijft groeien

Ripple is naar verluidt van mening dat de overstap van een dienstenpakket naar een netwerk beter is voor zijn klanten. Het is een strategische keuze die het bedrijf maakt die past bij de enorme groei van het klantenbestand.

“Ripple is meer dan een softwarepakket.”

Ripple blijft enorm groeien. Elke maand sluiten nieuwe bedrijven zich aan bij het RippleNet. Zo schreef Newsbit vier dagen geleden nog dat het bedrijf samen gaat werken met het software bedrijf Finastra.