Ripple Nieuws

Ripple Geeft 1 Miljard XRP Vrij – Wat betekent dit?

Zoals gebruikelijk start Ripple de nieuwe maand door 1 miljard XRP vrij te geven uit escrow, verdeeld over twee gelijktijdige transacties van elk 500 miljoen XRP.

Ripple geeft 1 miljard XRP tokens vrij

Whale Alert, een platform dat grote transacties monitort, heeft deze twee transacties vastgelegd. De vrijgave vond plaats volgens het geprogrammeerde escrow-ontgrendelingssysteem, precies op de eerste dag van de maand om middernacht.

Whale Alert registreerde beide transacties gelijktijdig. De eerste transactie, genaamd “Escrow Execution #18”, ontgrendelde 500 miljoen XRP naar een Ripple-account. Na het overmaken van de activa naar dit account, bedroeg het totale saldo op de rekening 1 miljard XRP.

De tweede transactie is een spiegelbeeld van de eerste. Deze transactie, genaamd “Escrow Execution #21”, ontgrendelde de middelen op een ander Ripple-account, wat resulteerde in een uiteindelijk saldo van 1 miljard XRP.

Elke partij van 500 miljoen XRP had een waarde van $234,8 miljoen ten tijde van de uitgifte, wat in totaal neerkomt op $469,6 miljoen voor alle 1 miljard tokens.

Waarvoor worden de XRP tokens gebruikt?

Ripple zal naar verwachting de vrijgegeven fondsen inzetten om liquiditeit te verschaffen aan zijn On-Demand Liquidity (ODL)-partners en beurzen. Op het moment van schrijven bevinden de ontgrendelde activa zich echter nog in de aan Ripple gerelateerde accounts.

Na te zijn ingezet om te voorzien in de XRP-liquiditeitsbehoefte, zullen de resterende activa volgens de gebruikelijke procedure weer in escrow worden geplaatst. In februari sloot het bedrijf 600 miljoen XRP terug in escrow, nadat het 1 miljard tokens voor die maand had vrijgegeven.

Newsbit meldde eerder dat Ripple in het eerste kwartaal van 2023 $2,93 miljard aan XRP-tokens verkocht aan zijn ODL-partners. In deze periode behaalde het bedrijf een netto-omzet van $361 miljoen.

Het Ripple XRP escrow-systeem is opgezet om een bepaalde hoeveelheid XRP te vergrendelen in een smart contract voor een vooraf vastgestelde periode, wat zorgt voor een voorspelbaar en stabiel aanbod van XRP op de markt. Sinds 2018 ontgrendelt het bedrijf maandelijks 1 miljard XRP, behalve tijdens een pauze in november 2022.

XRP prijs daalt


XRP heeft het de laatste tijd moeilijk gehad. Het is de munt niet gelukt om het niveau van $0,50 te herwinnen, en het ervaart aanzienlijke weerstand rond de $0,48.

Ten tijde van schrijven wordt XRP verhandeld tegen $0,459, een daling van 4,18% in de afgelopen 24 uur. De munt moet het $0,46-niveau als steun behouden om de kans op verdere dalingen richting het dieptepunt van 26 april op $0,44 te verkleinen.

Ripple nieuws

De Cruciale Impact van de Ripple-SEC Rechtszaak
Advocaat legt gebrek aan juridisch precedent in SEC vs. Ripple-zaak bloot
Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen