Ripple Nieuws

Hoe hoog kan XRP stijgen als Ripple de rechtszaak tegen de SEC wint?

Terwijl een uitspraak in de Ripple vs SEC-rechtszaak nadert, kunnen we verwachten dat de XRP-prijs meer fluctuaties zal vertonen. Deskundigen voorspellen dat een overwinning van Ripple in de rechtszaak de prijs van het XRP-token aanzienlijk kan doen stijgen. De vraag is: wat zou het hoogst mogelijke prijsniveau kunnen zijn na een overwinning voor Ripple in de SEC-rechtszaak?

Hoe heeft de XRP koers zich in de afgelopen weken ontwikkeld?

In de afgelopen weken heeft de XRP-prijs een kleine daling doorgemaakt. Hoewel de prijs in maart steeg van $0,37 naar $0,57, heeft XRP onlangs een neerwaartse trend ervaren. Gedurende de eerste drie weken van april bleef de prijs stabiel boven $0,50. Echter, ongeveer anderhalve week geleden daalde de XRP-prijs met zo’n 20% naar $0,44, waarna het enigszins herstelde en de laatste dagen rond de $0,47 schommelde.

XRP koers 30 april
XRP/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Hoe verloopt de rechtszaak van Ripple?

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is mogelijk de meest cruciale kwestie in de cryptowereld tot nu toe. Men verwacht dat het vonnis in de komende maanden zal worden uitgesproken, maar er zijn verschillende standpunten over wat de uitkomst kan zijn.

Het blijft onduidelijk of Ripple zal worden bestraft of vrijgesproken. Als we echter aannemen dat Ripple de rechtszaak zegeviert, kan de prijs van XRP aanzienlijk toenemen. Hoe groot deze potentiële prijsstijging zou zijn, is moeilijk te voorspellen. Hieronder zullen we echter een inschatting proberen te maken.

Hoe ver kan de XRP prijs stijgen?

Als Ripple de rechtszaak tegen de SEC in de komende weken of maanden wint, zou dit geweldig nieuws zijn voor de XRP-token. Een aanzienlijke prijsstijging is dan bijna gegarandeerd. Maar hoe hoog kan de prijs klimmen?

In dit scenario lijkt een snelle koersstijging naar het psychologische niveau van 1 dollar zeer realistisch. De XRP-koers hoeft slechts iets meer dan te verdubbelen. Veel analisten menen dat de koersstijging nog veel groter zal zijn als de rechtszaak positief uitpakt voor Ripple. Volgens sommigen behoort een prijsstijging naar het hoogste niveau ooit van $3,40 dan ook tot de mogelijkheden.

Een koersstijging naar 7 of 10 dollar lijkt echter minder waarschijnlijk. Het bereiken van een dergelijk prijsniveau zal waarschijnlijk pas in een toekomstige crypto-bullmarkt plaatsvinden.

Ripple nieuws

De Cruciale Impact van de Ripple-SEC Rechtszaak
Advocaat legt gebrek aan juridisch precedent in SEC vs. Ripple-zaak bloot
Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen