Ripple, xrp
Ripple

Ripple grafiek wijst op een komende uitbraak

Ripple’s XRP token lijkt een belangrijk omkeringspatroon te vormen. Het zou dus goed kunnen dat de XRP koers spoedig uit zal breken. Dit ‘ascending triangle’ patroon wordt vaak als bullish beschouwd en zou er dus zomaar voor kunnen zorgen dat de Ripple prijs op de korte termijn omhoog schiet.

Hoogste prijs in vijf maanden

Sinds november 2021 bevindt de Ripple prijs zich in een langdurige neerwaartse trend. De koers is sindsdien namelijk met meer dan 43 procent gedaald. Geen enkele keer wist de XRP prijs uit de bear cyclus te breken, zelfs niet toen er positief nieuws uit de rechtszaal kwam.

Nu gloort er echter hoop. Er vormt zich een stijgend-driehoekspatroon (ascending triangle) op de daggrafiek. Aan de onderkant van het patroon zien we dat er steeds hogere dieptepunten (higher lows) worden neergezet. Ook zien we dat de volatiliteit afneemt. Dit samen zijn belangrijke tekenen van een positief patroon.

XRP grafiek RIpple grafiek
XRP lijkt een ascending triangle te vormen – Bron: Tradingview

Hoe kan dit stijgende driehoekspatroon uitspelen?

Heel vaak zien we dat er na een grote stijging of daling er een periode van consolidatie plaatsvindt. Tijdens deze periode worden vaak stijgende of dalende driehoekspatronen gevormd. En telkens wanneer het einde van zo’n driehoekspatroon wordt bereikt is wordt kans op een grote uitbraak groter.

In het geval van Ripple lijkt de kans dus vrij groot dat we in de komende maanden een zeer grote koersstijging, of koersdaling gaan zien. Op dit moment zou het ietwat waarschijnlijker zijn dat de prijs omhoog uitbreekt. Maar of dat daadwerkelijk zo gaat zijn is lastig te voorspellen.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving