Hong Kong
Ripple, Stablecoin

Ripple helpt Hong Kong om digitale valuta te ontwikkelenn

Ripple doet mee aan een proefproject van Hongkong over de digitale Hong Kong-dollar (e-HKD). In dit project, georganiseerd door de Monetaire Autoriteit van Hongkong, onderzoeken ze samen met enkele geselecteerde bedrijven hoe ze de digitale HKD kunnen gebruiken.

Ripple, het enige crypto-bedrijf in het programma, gaat helpen bij het proefproject voor de digitale Hong Kong-dollar. Ze gaan hun kennis gebruiken om te werken met digitale vormen van bezittingen. Met hulp van Ripple en andere leiders in de industrie wil Hong Kong nieuwe ideeën promoten, iedereen beter toegang geven tot financiële diensten en een voorloper worden in de wereld van digitale valuta.

Ripple zet in op digitale valuta van centrale banken

Ripple’s betrokkenheid bij het digitale HKD-ontwikkelingsprogramma past bij zijn bredere inspanningen om de toekomst van de digitale economie vorm te geven. Ripple heeft al vaker samengewerkt aan proefprojecten voor verschillende CBDC-initiatieven, zoals de digitale pond, de digitale euro en de digitale dollar.

Om op deze ontwikkelingen in te spelen, heeft Ripple plannen onthuld om een specifiek CBDC-platform te lanceren, gebaseerd op het private XRP Ledger. Dit vernieuwende platform is bedoeld om centrale banken, overheden en financiële instellingen in staat te stellen om hun eigen digitale valuta effectief uit te geven en te beheren.

Met dergelijke initiatieven en samenwerkingen streeft Ripple naar het stimuleren van een wijdverspreide acceptatie en integratie van digitale valuta, wat ongetwijfeld de manier zal veranderen waarop we omgaan met geld en financiële transacties in de toekomst.

Ripple nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC