Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple in gesprek met meer dan 20 centrale banken over CBDC’s

Brooks Entwistle, Senior Vice President bij Ripple, heeft in een recent interview enkele interessante details onthuld over de inspanningen en doelen van het bedrijf met betrekking tot Central Bank Digital Currency (CBDC).

Ripple in gesprek met meer dan 20 centrale banken

In 2023 zijn CBDC’s een belangrijk focuspunt voor Ripple en Entwistle bevestigde dit door zijn bedrijf te presenteren als een leverancier van oplossingen voor centrale banken en autoriteiten. Entwistle merkte op dat er meer dan 200 landen zijn met veel verschillende centrale banken met diverse behoeften en stadia in de reis naar CBDC-adoptie.

Terwijl sommige landen, zoals China met de digitale yuan, al ver gevorderd zijn, zijn er veel opkomende landen die kleiner zijn, minder middelen hebben en uitdagingen ondervinden bij de ontwikkeling van CBDC’s. Ripple kan hierbij een belangrijke rol spelen. Het is daarom niet verrassend dat Ripple Labs al in gesprek is met meer dan 20 centrale banken over dergelijke oplossingen. Brooks Entwistle zei:

We zijn dus in dialoog met niet tien, niet twintig, maar met veel meer centrale banken over de hele wereld over deze discussies.

Als voorbeeld noemde de manager van Ripple de bekende projecten met de landen Bhutan en Palau.

Ripple focust zich steeds minder op de VS

Entwistle onthulde dat de regelgevende tegenwind in de VS de reden is waarom Ripple zich voornamelijk richt op de internationale markt. Dit is dan ook de reden dat Ripple vooral nog personeel aanneemt buiten Amerika.

“Het grootste deel van ons bedrijf bevindt zich momenteel buiten de VS,” zei Entwistle, en legde uit dat Ripple snel vooruitgang boekt in juridische omgevingen die wel crypto-vriendelijk zijn. Hij benadrukte dat realtime interactie met toezichthouders daarom erg belangrijk is.

Ripple kan grootste financiële probleem ter wereld oplossen

De senior vice-president van Ripple legde uit dat grensoverschrijdende waardeoverdracht een van de laatste grote onopgeloste financiële problemen in de wereld is, toen hem werd gevraagd naar de hevige concurrentie op dit gebied. Om dit op te lossen, is een wereldwijd netwerk nodig, en dit kan worden geleverd door RippleNet. Entwistle onthulde dat de technologie nu beschikbaar is in meer dan 70 landen.

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken