Ripple investeren XRP
Ripple

Ripple investeert $1,3 miljoen in diverse Web3-initiatieven

Ripple’s blockchain-ontwikkelingsafdeling heeft $1,3 miljoen toegekend aan 22 diverse Web3-projecten. Deze projecten zijn gericht op innovaties binnen GameFi, gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s) op het XRPL-netwerk. Deze investeringen stimuleren en ondersteunen de verdere ontwikkeling van Ripple’s XRP Ledger-ecosysteem.

De winnende projecten waren deelnemers aan het XRPL Grants Program, een wedstrijd waarin in verschillende fases financiering wordt toegekend aan veelbelovende blockchain-initiatieven die vernieuwing brengen binnen het XRPL-ecosysteem. De financiering per project varieert tussen de $10.000 en $100.000. Uit de 129 aanmeldingen werden uiteindelijk 22 projecten uit 13 verschillende landen geselecteerd om financiering te ontvangen.

XRPL ecosysteem gaat concurrentie met smart contract platformen aan

Ripple streeft ernaar om via het Grants Program innovatie binnen het XRP Ledger-ecosysteem verder te bevorderen. Dit initiatief is bedoeld om Ripple in staat te stellen de concurrentie aan te gaan met andere smart contract-platformen zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL).

Een belangrijk onderdeel van deze strategie is de ontwikkeling van een smart contract-laag voor XRPL, genaamd ‘Xahau’. Hoewel Xahau nog volop in ontwikkeling is, heeft het het potentieel om het XRP Ledger-ecosysteem aanzienlijk te versterken. Dit wordt verwacht door het aantrekken van nieuwe gebruikers met de toegevoegde smart contract-functionaliteiten.

Opvallende projecten in ontwikkeling op XRPL

Twee bijzonder opmerkelijke projecten die financiering ontvingen in de zesde ‘wave’ van het Ripple Grants Program zijn ChatXRP en EVM Finance. ChatXRP, met een ambitieus plan om AI-technologie te integreren in het altcoin-netwerk, heeft een indrukwekkende beloning van $75.000 ontvangen voor hun inspanningen.

Aan de andere kant richt EVM Finance zich op het toegankelijker maken van gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen voor gebruikers van het XRPL-netwerk. Daarnaast heeft EVM Finance de ambitie om een alles-in-één platform te worden voor NFT’s, tokenbeheer en transacties.

XRP koers krabbelt weer op

Na een uitzonderlijk succesvolle oktober, waarin de XRP koers een hoogtepunt van bijna $0,73 bereikte, ervoer het cryptocurrency-project een afkoeling. De koers daalde tot onder de $0,60. Echter, in de laatste 24 uur is er een heropleving van het sentiment waar te nemen. De prijs is met 2,7% gestegen naar ongeveer $0,62.

Ondanks de aanzienlijke daling in de afgelopen twee weken, heeft XRP zijn waarde aanzienlijk hoger weten te houden vergeleken met 30 dagen geleden, met een indrukwekkende groei van 21,1% in een maand tijd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%