Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple kan stijgen naar $1,12 wanneer technisch patroon uitspeelt

Ripple bevindt zich deze week een prachtige opwaartse trend, waardoor het spoedig nieuwe jaarlijkse hoogtepunten kan bereiken.

De opwaartse beweging begon duidelijk te worden toen er nieuws naar buiten kwam over de hoorzitting van de SEC vs Ripple rechtszaak. Uit de hoorzitting blijkt namelijk dat er een kans bestaat dat Amerikaanse exchanges de handel in de XRP token weer van start mogen laten gaan.


XRP is klaar voor een ‘geweldige’ uitbraak

Sinds het nieuws over de hoorzitting heeft XRP de hardnekkige weerstand van $0,50 overwonnen en ligt de prijs op het moment van schrijven rond de $0,58. Op de korte termijn ligt er weerstand rond de $0,60 maar het lijkt erop dat XRP die spoedig kan gaan doorbreken.

De Relative Strength Index laat zien dat XRP in handen is van de bulls. Op het moment van schrijven bevindt de RSI zich in het overbought-gebied nadat het uit het oversold-gebied is geshoten. Zolang de indicator in dezelfde positie blijft, zullen we Ripple prijsstijging waarschijnlijk zien doorzetten.

Tegelijkertijd heeft XRP een ascending triangle-patroon laten zien. Dit patroon is bullish en resulteert meestal in een geweldige uitbraak naar boven. Het wordt gevormd door twee trendlijnen; een die de relatief gelijke pieken verbindt en een andere die de oplopende dieptepunten verbindt.

XRP vormt Ascending Triangle patroon – Bron: Tradingview

Wanneer XRP uit dit patroon breekt kan de prijs explosief stijgen. De prijsdoelen worden in dat geval vaak bepaald door het hoogste en laagste punt te meten en deze boven op het patroon te plaatsen, zoals te zien is in de grafiek (grijze vlakken).

In dit geval zou dat betekenen dat de Ripple koers zou kunnen stijgen tot een meerjarig hoogtepunt van $1,12. Om dit te bereiken zullen de weerstandspunten op $0,65 en $0,75 wel met kracht doorbroken worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten