Ripple

Ripple koers herstelt en stijgt met 8%

Ripple’s XRP-token is de best presterende grote cryptomunt van vandaag. De prijs is namelijk met 8 procent gestegen en lijkt klaar om grotere winsten te boeken.


Een volatiel weekje

Als we de onderstaande 2-uurs grafiek bekijken zien we dat XRP een vrij volatiel weekje achter de rug heeft. De prijs steeg namelijk van $0,47 op 20 maart naar een hoogtepunt van $0,60 op 23 maart. Deze prijsstijging vond plaats naar aanleiding van uitspraken die gedaan zijn in de hoorzitting van de rechtszaak tegen de SEC. Hieruit kwam namelijk naar voren dat Amerikaanse crypto exchanges de XRP token misschien wel weer mogen listen.

De hype onder Ripple investeerders was groot maar de Bitcoin correctie gooide roet in het eten. Sinds het bereiken van $0,60 begon de XRP prijs te zakken en gisteren bereikte het zelfs een dieptepunt van $0,45. Echter, nu de marktbrede correctie over lijkt te zijn, zien we de Ripple koers meteen weer omhoog schieten. De prijs ligt op het moment van schrijven alweer boven de $0,53 wat een dagelijkse winst van meer dan 8 procent betekent.

XRP 2-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Het sterke herstel van vandaag wijst erop dat Ripple klaar is om een nieuwe aanval te doen op het $0,60 niveau. Om dit mogelijk te maken is het wel belangrijk dat de prijs vandaag boven de $0,52 blijft.