Ripple Nieuws

Ripple kondigt partnerschap aan met de grootste bank van Egypte

De Nationale Bank van Egypte heeft zich aangesloten bij RippleNet.


Het belang van snelle en goedkope overmakingen

Ripple breidt zijn aanwezigheid in de MENA-regio uit. Het in San Francisco gevestigde bedrijf is namelijk een partnerschap aangegaan met de Nationale Bank van Egypte, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

De grootste bankinstelling van het land in termen van assets werd in 1898 opgericht. Het zal nu de instroom van overmakingen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten via LuLu International Exchange kunnen vergemakkelijken.

Egypte is de zesde grootste ontvanger van geldovermakingen ter wereld. Buitenlandse arbeiders stuurden vorig jaar naar schatting zo’n $24,4 miljard naar huis. Navin Gupta van Ripple, benadrukte het belang van snelle en goedkope overmakingen:

”De mogelijkheid om snel, betrouwbaar en goedkoop geld te verzenden en te ontvangen, speelt tegenwoordig een grotere rol dan ooit tevoren. Ripple is er trots op samen te werken met NBE en LuLu Exchange om de financiële infrastructuur van de MENA-regio te versterken. Daarnaast wil het de Egyptische gemeenschap een probleemloze grensoverschrijdende betalingservaring bieden”.


Ripple’s dominantie in de MENA-regio

Ripple werkte de afgelopen januari samen met het in Abu Dhabi gevestigde Lulu Financial Holdings. De MENA-regio is al jaren the place to be voor Ripple. In februari 2018 sloot het bedrijf een deal met de centrale bank van Saoedi-Arabië om de bankinstellingen van het koninkrijk in staat te stellen betalingen af te wikkelen met behulp van zijn technologie.

Ripple is ook gaan samenwerken met banken in Oman, Koeweit en natuurlijk de VAE. Het bedrijf zette in november ook een regionaal hoofdkantoor op in Dubai, te midden van geruchten dat het de VS zou kunnen verlaten vanwege onzekere regelgeving.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten