ripple, xrp, donker
Ripple, Stablecoin

Ripple Labs dient handelsmerkaanvraag in voor nieuwe stablecoin “RLUSD”

Ripple Labs zet nieuwe stappen in de ontwikkeling van zijn eigen stablecoin. Het bedrijf heeft onlangs een handelsmerkaanvraag ingediend voor de ticker “RLUSD”, die zal worden gebruikt voor hun op de dollar gebaseerde token. Dit nieuwe financiële product zal naadloos integreren met het On-Demand Liquidity (ODL) platform, dat recentelijk is omgedoopt tot Ripple Payments.

Volgens Justia Trademarks werd de aanvraag met serienummer 98537677 op 7 mei 2024 ingediend. De aanvraag bevindt zich nog in de beginfase van verwerking en omvat een breed scala aan financiële diensten, waaronder het ontvangen en uitvoeren van betalingen en geschenken in virtuele en digitale valuta, evenals financiële beheer- en administratiediensten. Dit benadrukt Ripple’s strategische positie in de groeiende stablecoinmarkt, die naar verwachting bijna $3 biljoen zal bereiken.

De keuze voor de ticker RLUSD werd beïnvloed door de beschikbaarheid van andere tickers, zoals USDX en USDR, die al in gebruik zijn door andere entiteiten. Uiteindelijk koos Ripple voor RLUSD, wat staat voor Ripple Labs United States Dollar.

Stap richting full-service crypto bedrijf

Hoewel de officiële lancering en volledige details van de stablecoin nog moeten worden bekendgemaakt, markeert deze handelsmerkaanvraag een belangrijke stap in Ripple’s bredere visie om een full-service crypto bedrijf te worden.

De stablecoin is ontworpen om de Ripple Payments-oplossing voor grensoverschrijdende transacties te verbeteren. Dit stelt Amerikaanse klanten in staat een stabiele valuta te gebruiken voor internationale betalingen via Ripple Payments, als alternatief voor XRP.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen