Brad garlinghouse
Ripple

Ripple Labs overweegt om bepaalde bedrijven uit FTX-imperium te kopen

Ripple CEO Brad Garlinghouse schijnt van plan te zijn om sommige bedrijven uit het gevallen imperium van FTX op te kopen. Tijdens de Swell conferentie van Ripple in Londen op 16 en 17 november vertelde Garlinghouse dat Sam Bankman-Fried hem opbelde om het beursplatform te redden.

Gaat Ripple uitbreiden?

Op dit moment acht Garlinghouse de kans klein dat er nog iets uitkomt, vanwege het starten van de faillissementsprocedure door FTX. “Een potentiële transactie ziet er nu heel anders uit dan voor de faillissementsprocedure. Ik zeg niet dat we er niet meer voor openstaan, ik weet zeker dat er interessante opties zijn. Maar het wordt een lastiger verhaal om iets op poten te zetten”, aldus Garlinghouse in Londen.

De FTX-familie bestaat uit een groep van 130 bedrijven, waaronder FTX.US, die allemaal meegaan in de faillissementsprocedure. Sommige dochterbedrijven vallen echter buiten het proces, bijvoorbeeld de clearinginstelling LedgerX, FTX Digital Markets, FTX Australia Pty en FTX Express Pay. Garlinghouse geeft aan interesse te hebben in bedrijven die zich vooral richtingen op andere bedrijven.

Het personeel van FTX

Het lijkt erop dat Garlinghouse niet de enige bestuurder van Ripple Labs is die de situatie rondom FTX in de gaten houdt. Ook David Schwartz deelt op Twitter dat Ripple altijd op zoek is naar versterkingen voor het bedrijf, zolang het maar geen mensen zijn in compliance, finanance of ethiek. Daarmee lijkt hij aan te geven vooral interesse te hebben in ontwikkelaars van FTX.

Het zou wat zijn als Ripple Labs straks bedrijven en personeel van FTX overneemt. Ripple Labs wordt binnen de industrie nog steeds gezien als een buitenstaander, een partij die eigenlijk niet in de crypto-industrie thuishoort, vanwege de doelstellingen van het protocol. In tegenstelling tot Bitcoin, is Ripple Labs juist een partij die wil samenwerken met banken.

Ripple nieuws

Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen