Ripple, xrp token
Ripple

Ripple Labs wil naar Europa verhuizen, rechtszaak met SEC bijna voorbij

De juridische strijd van Ripple Labs met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is nog altijd in volle gang. Het bedrijf achter XRP richt zijn ogen nu op de mogelijkheden buiten de Verenigde Staten en lijkt met name geïnteresseerd in Europa. Als we de verhalen mogen geloven, dan heeft Ripple Labs de intentie om zich in Ierland te vestigen.

Ripple opereert buiten de VS

Stuart Alderoty, de huisadvocaat van Ripple Labs, geeft aan dat het bedrijf “effectief gezien” buiten de Verenigde Staten opereert. Om zich in Ierland te kunnen vestigen, moet Ripple Labs een zogenaamde Virtual Asset Service Provider (VASP) licentie zien te bemachtigen. Dit zou het voor Ripple Labs mogelijk maken om de dienstverlening te “paspoorten” door de hele Europese Unie.

Met andere woorden: als je één voet aan land weet te krijgen in Europa, dan heb je toestemming om ook de rest van de unie te bedienen. Verder voegt de advocaat toe dat het bedrijf van plan is om een licentie voor elektronisch geld te bemachtigen. Ripple is behoorlijk actief in Europa, want eerder deze week deelde het nog een whitepaper met ideeën voor nieuwe wetgeving met de wetgevers van het Verenigd Koninkrijk.

Einde van de rechtszaak in zicht

Als het aan Stuart Alderoty ligt, dan is de rechtszaak met de SEC bijna voorbij. “Het begin van het einde is aangebroken”, aldus de advocaat over de rechtszaak met het machtige financiële orgaan. Het oordeel van de rechter wordt gedurende de eerste zes maanden van 2023 verwacht. Ripple is oorspronkelijk gelanceerd om andere banken en financiële instellingen te helpen om snel geld te versturen.

Waar je nu vaak nog enkele procenten kwijt bent voor internationale overboekingen, moet dat met de technologie van Ripple een stuk goedkoper worden. Nu zijn ze de technologie al jaren aan het promoten en is er nog geen sprake van een echte doorbraak. Mogelijk kan een succesvol einde van de rechtszaak hieraan bijdragen. 

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten