Ripple, xrp
Ripple, Stablecoin

Ripple lanceert AMM: Zal XRP veranderen in een stablecoin?

Ripple staat op het punt om een nieuwe functie te introduceren in de XRP Ledger (XRPL), namelijk de integratie van een Automated Market Maker (AMM). David Schwartz, de Chief Technology Officer van Ripple, ziet deze update als een belangrijke mijlpaal voor het ecosysteem. Crypto-influencer Digital PerspectivesPermaBull erkent dat deze aanpassingen veel potentieel hebben, maar wijst ook op een belangrijk aandachtspunt.

Wordt XRP een stablecoin?

De introductie van een Automated Market Maker (AMM) in de XRP Ledger roept vragen op bij de crypto-influencer Digital Perspectives. Hij speculeert of XRP door deze ontwikkeling zou kunnen veranderen in een stablecoin. AMM’s zijn mechanismen die automatische prijsbepaling en liquiditeitsvoorziening in gedecentraliseerde omgevingen mogelijk maken, cruciaal voor de efficiëntie van gedecentraliseerde exchanges. Er bestaat bezorgdheid dat de integratie van AMM’s in de XRP Ledger de werking van XRP zou kunnen wijzigen. AMM’s kunnen immers helpen bij het bieden van liquiditeit en prijsstabiliteit, wat in theorie kan leiden tot minder volatiliteit, een kenmerk van stablecoins.

Echter, volgens experts zoals Mekras is deze gedachtegang enigszins onrealistisch. Mekras benadrukt dat de fundamentele aard van XRP als de oorspronkelijke munt van de XRP Ledger – een vrij verhandelbaar, gedecentraliseerd digitaal activum – onveranderd blijft. Hij stelt dat het technisch onmogelijk is voor XRP om een stablecoin te worden, gezien dit in strijd is met het inherente ontwerp van de munt.

Nep nieuws laat XRP stijgen

Deze week kenden XRP investeerders een periode van volatiliteit toen de koers binnen een halfuur met 12% steeg. De aanleiding was het gerucht over de registratie van een ‘BlackRock iShares XRP Trust’ in Delaware. Echter, dit nieuws bleek later vals te zijn, en de waarde van de digitale munt daalde weer nadat het als frauduleus werd ontmaskerd.

Dit is trouwes niet de eerste keer dat incorrect nieuws over de lancering van een financieel product de ronde doet. Zo rapporteerde het crypto nieuwsplatform Cointelegraph op 16 oktober onjuist over de lancering van een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?