NFT Nieuws, Ripple Nieuws

NFT Nieuws, Ripple Nieuws

Ripple onthult enorme plannen voor de NFT-markt

Ripple zet vol in op de NFT-markt. Het RippleX-team, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de XRP-ledger, zal binnenkort dan ook een nieuwe NFT-standaard voor zijn NFT-Devnet voorstellen.

Ripple zet vol in op de NFT’s

Het NFT-Devnet, dat in januari werd onthuld, is de ontwikkelomgeving voor NFT’s. Het stelt ontwikkelaars in staat om hun NFT-projecten te testen voordat het op het mainnet wordt vrijgegeven. Met de upgrade hoopt Ripple ontwikkelaars de tools te geven om steeds betere projecten te ontwikkelen op de Ripple ledger.

“Het RippleX-team zal voorstellen dat zijn NFT-standaard wordt opgenomen in een aankomende softwareversie met de hoop dat de nieuwe NFT-mogelijkheden baanbrekende projecten zullen blijven inspireren”, staat in de blogpost.

De NFT omgeving van Ripple zal zich niet alleen op kunst of games gaan richten. Het zal zich gaan focussen op de bruikbaarheid in de echte wereld. Zo wil Ripple NFT’s inzetten voor onder meer Media & Entertainment, CO2 credits en onroerend goed.

Dat Ripple grote plannen heeft met zijn NFT project is duidelijk te merken. Het bedrijf heeft al een aantal nieuwe partners verwelkomd die de NFT-mogelijkheden van XRP willen benutten. ook heeft het een NFT-fonds van $250 miljoen aangekondigd voor ontwikkelaars.

Sinds de lancering van het fonds in september 2021 schat Ripple bijna 4.000 aanvragen te hebben ontvangen. Het voegt eraan toe dat de toepassingen ook voor NFT-projecten zijn geweest met uiteenlopende gebruiksscenario’s die zich uitstrekken over “gaming/metaverse, muziek/entertainment, kunst/verzamelobjecten en meer”.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Ripple blijft aan de weg timmeren

Toch zijn NFT’s niet het enige waar Ripple zich op focust. Het bedrijf zet zich ook in op grensoverschrijdende betalingen en digitale valuta’s van centrale banken mogelijk te maken. Ripple is onlangs toegetreden tot de Digital Euro Association (DEA) als ondersteunende partner om te werken aan een digitale valuta voor Europa. Het was eerder een partnerschap aangegaan met de regeringen van Bhutan en Palau, en is in meerdere gesprekken.

De prijs van XRP wordt echter nog steeds verhinderd door de juridische strijd met de Securities and Exchange Commission. Analisten verwachten een enorme prijsstijging wanneer Ripple de rechtszaak heeft gewonnen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten