Ripple, xrp
Ripple

Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen

Ripple is actief op zoek naar manieren om het bedrijf op te schalen via fusies en overnames, zo laat een vertegenwoordiger weten aan Reuters. Nu gaan er geruchten de ronde dat Ripple Labs mogelijk geïnteresseerd is om het geplaagde leenplatform Celsius over te nemen.

Bevestiging van Reuters

Een vertegenwoordiger van Ripple, het bedrijf achter XRP, laat tegenover Reuters weten dat het bedrijf “geïnteresseerd is” om te leren over Celsius en zijn assets en of het mogelijk relevant is voor hun business. Op de vraag of Ripple van plan is om Celsius helemaal over te nemen wil de vertegenwoordiger niet reageren. De Celsius token steeg op woensdag met 23 procent als reactie op het nieuws.

Celsius bevroor de assets van zijn gebruikers in juni vanwege “extreme marktomstandigheden”, waarna ook enkele andere grote partijen in de problemen kwamen. Kort daarna betaalde het in alle haast enkele DeFi-leningen af om zijn onderpand terug te krijgen en vervolgens een faillissement aan te vragen. Tot nu toe ziet het er niet heel rooskleurig uit voor Celsius en met name de gebruikers die hun vermogens aan het platform toevertrouwden.

De kans is groot dat de geruchten kloppen

Interessant is dat Ripple niet in de lijst met crediteuren van Celsius staat. Wat betekent dat Ripple Labs geen leningen open heeft staan bij Celsius, maar dat ze wel participeren in het faillissement. Dat wijst erop dat Ripple plannen heeft met Celsius en als de vertegenwoordiger van het bedrijf dat niet wil ontkennen, dan is de kans aanwezig dat de geruchten kloppen.

Wat dat betreft is het ook niet vreemd dat de Celsius token een flinke sprong maakte de afgelopen 24 uur. Het is alleen de vraag wat Ripple precies van plan is met Celsius en in hoeverre het bij hun producten aansluit en op welke manier de XRP token daar mogelijk van profiteert. Voor nu zijn het echter nog geruchten en is het vooral speculeren geblazen.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving