Ripple prijs bereikt hoogste punt in 7 maanden tijd

Eerder schreef Newsbit een bericht over de XRP flash crash die plaats vond op de crypto exchange BitMEX. Handelaren zijn nog steeds woedend op de exchange. Maar ondanks de crash, die op 13 februari plaatsvond is de Ripple koers flink gestegen.


De BitMEX crash

Ripple handelaren raakten erg overstuur toen de prijs van $0,32 naar $0,14 dollar crashte in slechts één candle op Bitmex. Zo’n enorme prijsdaling noemen we ook wel een ‘flash crash’. De crash vond plaats in een oogwenk en daardoor waren veel traders overrompeld.

Handelaren klaagden massaal op twitter en zeggen dat BitMEX liquidaties niet werden geactiveerd. Daarmee wist BitMEX automatisch hun volledige saldi.

BitMEX staat bekend om zijn hefboomwerking. In het geval van XRP kunnen handelaren met traden met een leverage van maximaal 50 keer. Na de flash crash reageerde BitMEX als volgt:

“We begrijpen de frustratie van handelaren wanneer prijzen snel tegen hun posities in bewegen.”

Ondanks de bovenstaande reactie zijn nog steeds veel BitMEX handelaren woedend. Marc de Koning vertelt op twitter: “Ik krijg geen cent terug. Ronduit crimineel.”


Ripple blijft goed presteren

Ripple presteert dit jaar erg goed. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,336 dollar. Dit betekent dat dat de koers vandaag een hoogte punt van zeven maanden bereikt.

Verschillende analisten verwachten een enorme koersstijging voor Ripple. Zo vertelde analist Josh Olszewicz dat de XRP prijs kan stijgen tot $0,50 dollar. Ook analist CJ zegt een prijsstijging te verwachten, tot minimaal $0,40 dollar.