ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple rechtszaak: 19 september wordt een belangrijke datum

Het einde van de belangrijke rechtszaak tussen Ripple en de SEC nadert. Er is onlangs een belangrijke datum bekendgemaakt die XRP investeerders zeker in de gaten willen houden.

Het belang van 19 september mag niet worden onderschat

Het geschil tussen de SEC en Ripple heeft een nieuwe wending gekregen. Beide partijen zullen op 19 september open versies van memoranda indienen ter ondersteuning van de moties. Hierin worden de voorlopige wijzigingen aangebracht waar de partijen tijdens de vergadering en conferentie om hebben verzocht. Er zal vervolgens een onderhandelingsproces beginnen waarin advocaten van Ripple en de SEC de instructies zullen bespreken en bewerken.

Jeremy Hogan, een advocaat de rechtszaak op de voet volgt, noemde het aanstaande proces het eindspel. Volgens de advocaat mag het belang van 19 september niet onderschat worden. Op deze dag zullen beide partijen hun kaarten blootleggen en de informatie presenteren die ze hebben.

Verdeelde mening

De Ripple zaak is een voorbeeld van hoe de SEC op wil treden tegen de heel de cryptowereld. Ook het proces tegen voormalig Coinbase-productmanager Ishan Wahi, beschuldigd van handel met voorkennis in wat de SEC als securities beschouwt, is een goed voorbeeld.

De voorzitter van de SEC, genaamd Gary Gensler, wil dat crypto’s onder de huidige wet vallen en dat is geen goed teken voor cryptoprojecten. De functionaris zei onlangs dat de cryptomarkt redelijk verenigbaar is met de securities regelgeving, en de meeste cryptocurrencies vallen nu onder de regelgevende bevoegdheid van de SEC. Dat betekent dat als Ripple de rechtszaak verliest, er veel andere cryptoprojecten zullen volgen.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?