NFT-Non-Fungible-Token
Ripple

Ripple sluit zich aan bij NFT hype met lancering Creator Fund van $250 miljoen

Ripple zet in op de duurzaamheid van XRP Ledger en lagere transactiekosten om nieuwe kansen in de NFT wereld te openen.


De NFT wereld

Digitale kunstenaars en ontwikkelaars die de bloeiende sector van NFT’s verkennen, kunnen nu financiering en technische ondersteuning krijgen via een gloednieuw fonds van $250 miljoen. Dit fonds is is gelanceerd door Ripple, het bedrijf achter de XRP token.

NFT’s zijn eenheden die zijn opgeslagen op een blockchain. Elk token fungeert als een digitale ontvangstbewijs voor het object. Dit varieert van schilderijen, video’s en liedjes tot verzamelobjecten en concertkaartjes.

Ripple’s Creator Fund is het nieuwste initiatief gelanceerd door het in San Francisco gevestigde bedrijf met als doel nieuwe use-cases voor tokenization van assets mogelijk te maken. Dit geldt zowel voor de makers als de ontwikkelaars.

De wereld van NFT’s is nog grotendeels onbekend terrein. De makers worden geconfronteerd met toegangsbarrières. Daarnaast is er de angst dat hun NFT’s niet zullen verkopen en is er een gebrek aan begrip als het gaat om het navigeren door NFT concepten. Ontwikkelaars, aan de andere kant, worden vaak belast met hoge transactiekosten en onhandige gebruikerservaringen op NFT-marktplaatsen of -platforms.


Een natuurlijke vorm voor NFT’s

Ripple is van mening dat zijn XRP Ledger zeer geschikt is om een betere NFT ervaring te bieden. Dit omdat het niet alleen de transactiekosten verlaagt, maar ook milieuvriendelijk is.

De lancering van Ripple’s Creator Fund volgt na de deelname van het bedrijf aan een financieringsronde van $13 miljoen in Mintable. Dit is een NFT marktplaats waarmee gebruikers digitale items kunnen maken, kopen en verkopen.

In een interview in juli beschreef Monica Long, manager van Ripple, de XRP Ledger als een groen alternatief voor Ethereum. Ethereum is momenteel de meest populaire blockchain voor het maken van NFT’s.

De XRP Ledger komt ook met een ingebouwde gedecentraliseerde exchange (DEX) die kan worden gebruikt om NFT-handelsactiviteiten te vergemakkelijken. Zo voegde Long eraan toe. Momenteel is het bedrijf in gesprek met NFT marktplaatsen en creatieve bureaus die als eerste toegang zullen hebben tot Ripple’s Creative Fund.