Cardano, Ripple

Ripple staat weer op plek 4 na wekelijkse prijsstijging van 50%

Ripple heeft Cardano weer verstoten van plek 4 op de ranglijst van CoinMarketCap. De XRP prijs is namelijk in één week tijd met meer dan 50 procent gestegen, tot een hoogtepunt van $0,64.

XRP 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

XRP blijft veerkrachtig ondanks zijn juridische problemen

Dit jaar viel Ripple’s XRP token voor het eerst sinds juli 2014 uit de top vijf meest waardevolle crypto’s ter wereld. Deze terugval werd veroorzaakt doordat het bedrijf werd getroffen door een verpletterende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In minder dan twee weken tijd crashte de XRP koers met meer dan 70 procent voordat het begin februari weer steeg naar $0,78 vanwege een pump en dump groep.

Ondanks zijn juridische problemen presteert XRP dit jaar relatief goed. Dit komt waarschijnlijk omdat een deel van de investeerders verwacht dat Ripple de zaak zal gaan schikken. Als dit inderdaad lukt, zou dat een goed teken zijn en de prijs van de token hoogstwaarschijnlijk stijgen.

Toch zijn er ook mensen die ervan overtuigd zijn dat de SEC-rechtszaak de genadeslag is voor Ripple. Volgens hen zal de XRP koers na de rechtszaak waardeloos zijn.


Het gevecht met Cardano

Gezien het feit dat XRP zeer volatiel is, is het waarschijnlijk dat de token nog veel vaker het gevecht met ADA aan zal moeten gaan voor plek 4. In de afgelopen maand is Cardano uitgegroeid tot een serieuze concurrent van Ripple. Het verschil in marktkapitalisatie tussen beide munten is op dit moment ‘slechts’ $300 miljoen. Dat betekent dat plek 4 morgen weer van Cardano zou kunnen zijn.

Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat Ripple het gat groter zal maken deze maand. Dat komt omdat veel XRP investeerders met smart wachten naar de eerste hoorzitting van de rechtszaak. Deze zal plaatsvinden op 22 februari. De kans is daarom groot dat we rond deze datum weer veel volatiliteit zullen zien.