Ripple

Is Ripple’s XRP token klaar om te stijgen naar $0,75?

Ripple’s XRP token toont vandaag eindelijk weer een mooie koersstijging. Is het klaar om zijn jaarlijkse hoogtepunt van $0,75 te gaan testen?


Een mooie kans voor investeerders?

Ripple is in december hard getroffen door de rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Comission (SEC). Mede door de onzekerheid die deze zaak heeft veroorzaakt blijft de XRP prijs achter bij zijn concurrenten.

Ripple Labs Inc. is het echter niet eens met het standpunt van de SEC. Het bedrijf beweert dat de XRP-token een cryptocurrency is, net als Bitcoin en Ethereum en daarom geen security. Nu de SEC en Ripple elkaar 22 februari voor het eerst zullen treffen in de rechtbank, lijkt XRP vandaag op weg om een mooie prijsstijging neer te zetten.

Ondanks dat XRP een paar weken geleden werd gepumpt en gedumpt, lijkt Ripple toch aantrekkelijk voor investeerders. Dit komt wellicht vanwege de lage prijs in vergelijking met BTC of omdat investeerders verwachten dat de rechtszaak geschikt zal gaan worden.


Gaat XRP de $0,75 bereiken?

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,57. De prijs schoot snel omhoog toen de $0,52 weerstand werd doorbroken. De munt is nu aangekomen bij de $0,58 weerstand die onze analist in de prijsanalyse aan had gestipt. Als deze gebroken is ligt het volgende weerstandsniveau rond de $0,75-$0,80.

XRP koers test $0,58 weerstand – Bron: Tradingview

Al met al is de opleving van vandaag een positief teken. De meeste investeerders lijken de schrik van de pump-en-dump van 1 februari van zich af te hebben geschud en het optimisme begint langzaam terug te keren. Wel zou een enorme prijsstijging waarschijnlijk uitblijven totdat er een uitspraak is gedaan in de rechtszaak. Veel advocaten verwachten op dit moment dat er waarschijnlijk geschikt zal gaan worden tussen Ripple en de SEC. Het kan echter nog een hele tijd duren voordat de uitkomst duidelijk wordt.