Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 10 februari 2021

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Na de pump en dump van 1 februari is de koers weer mooi hersteld. De golden pocket is geraakt en sindsdien is de koers de weg naar boven aan het vervolgen. Met vandaag een hele sterke openings candle die, als hij zo zou sluiten, zorgt voor een candle pattern die ook wel ‘3 white soldiers’ genoemd wordt. Dit is een bullish patroon.

XRP dag-grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de vier uurs grafiek zien we mogelijk een channel vormen maar deze is nog niet bevestigd. Ook is er een duidelijke doorbraak van een weerstandslevel te zien namelijk de weerstand van 0.50 dollarcent. Een terug test en een flip naar support zou het ideale scenario zijn.

De ema’s lopen langzaamaan geleidelijk op en de afstand blijft nagenoeg hetzelfde. Nadat de rsi de ema getest heeft is die vrij hard omhooggegaan en bevind zich op dit moment boven het 70 niveau.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Ook de 1-uurs grafiek ziet er bullish uit voor Ripple. We zien hier de ema’s langzaam wijder van elkaar bewegen, wat betekent dat de sterkte van de trend toe neemt. Kijkend naar de rsi dan zien we dat er een goede bounce vanaf de ema is geweest en ook hier is de rsi boven het 70 niveau. Ja, dat is het overbought gebied maar betekend niet dat wanneer de rsi zich daar bevindt dat de koers zal gaan dalen. Onze analist benadrukt dit omdat veel mensen vaak denken dat een rsi boven de 70 betekent dat de koers zou moeten dalen. Wat dus niet zo is.

XRP 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Technisch gezien is het goed mogelijk dat de XRP-koers verder zal blijven stijgen. Toch is het op dit moment lastig voorspellingen te doen, alleen op TA aangezien er Ripple verwikkeld is in een rechtszaak tegen de SEC. De eerste hoorzitting zal plaatsvinden op 22 februari.

Technisch gezien verwacht onze analist dat XRP spoedig de $0,58 weerstand op gaat zoeken. Als deze gebroken is ligt de volgende weerstand rond de $0,75-$0,80. Een perfect scenario zou zijn dat er een terugtest komt op de $0,50 en dit niveau vervolgens geflipt wordt naar support. Mocht dit niet lukken, dan ligt er onder de $0,50 ondersteuning op $0,38.