advocaat, recht
Ripple

Ripple versus SEC: Dit is wat er komen gaat

De juridische strijd tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC) nadert na bijna twee jaar zijn einde. Dit is dan ook de reden dat er steeds meer interesse is onder crypto investeerders naar de munt. In dit bericht lees je hoe alles rondom de XRP token ervoor staat.

Rechtszaak loopt op zijn einde

De juridische strijd tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC) is bijna over. Volgens de SEC blijkt uit de documenten dat de XRP token van Ripple de Howey-test niet heeft doorstaan en dus een effect is. Ripple is het daar niet mee eens en wijst erop dat voormalig SEC directeur Hinman in 2018 heeft laten weten dat Ethereum en Bitcoin geen effecten zijn, en XRP het daarom ook niet zou moeten zijn.

Volgens veel juridisch experts zijn de argumenten van Ripple een stuk sterker dan die van de SEC. Zo schreef advocaat Jeremy Hogan het volgende op Twitter:

Ik was verrast hoe zwak de SEC was [..] Ik heb bijna het gevoel dat ik iets mis.

Een andere advocaat merkte op dat de SEC beweert dat de Howey-test “flexibel en aanpasbaar” is. Daarmee zegt hij dat Ripple de Howey-test verkeerd heeft geïnterpreteerd. Bovendien beschuldigt de SEC Ripple ervan veel argumenten uit hun verband te trekken.

Deze argumenten getuigen volgens de advocaat van zwakte in de juridische argumentatie. Volgens hem zijn er maar twee punten waarmee de SEC kan overtuigen. De eerste zwakte heeft betrekking op Ripple’s definitie van de term ‘scheme’.

“Het argument van Ripple is dat “transactie of scheme” alleen maar aangeeft dat een rechtbank moet kijken naar de bredere context waarin het instrument is gebaseerd. De SEC wijst erop dat Ripple geen zaak aanhaalt waarin dit het geval is.”

Ten tweede wijst de SEC erop dat Sectie 5 van de Securities Act niet-geregistreerde aanbiedingen verbiedt.

“Het argument dat een verbod op aanbiedingen niet zou zijn opgenomen, mits artikel 5 alleen betrekking heeft op juridisch afdwingbare contracten, heeft ook kracht.”

Het vervolg van de rechtszaak

Elke partij heeft nu tot 15 november de tijd om op deze punten te reageren. De publicatie van deze documenten zal naar verwachting plaatsvinden op 21 november.

In de tussentijd worden alle ogen gericht op advocaat John E. Deaton en de XRP-investeerders die bij de zaak betrokken zijn. Deaton verwees naar een van de ingediende bewijsstukken en merkte op dat er 3.000 beëdigde verklaringen werden ingediend door XRP-houders. Zoals Deaton schreef, zouden deze XRP-houders hun stem kunnen laten horen in de zaak.

Nadat XRP in september steeg van $0,3131 naar $0,5589, bevindt de XRP-prijs zich momenteel in een consolidatiefase. Een nieuwe uitbraak ligt wellicht dichtbij aangezien de prijs enorm afhangt van de vorderingen in de rechtszaal. Mocht er goed nieuws naar buiten komen voor Ripple Labs, dan zou de XRP koers zomaar flink gaan stijgen.

Ripple nieuws

Forbes-journalisten beweren dat Ripple (XRP) nutteloos is
Ripple prijsvoorspelling: Analist voorziet stijging XRP naar 6 dollar
Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?