Ripple Nieuws

Ripple verkrijgt lang gezochte documenten van voormalig SEC-functionaris

Veel e-mailberichten en documenten van binnen de Securities and Exchange Commission zijn overgedragen aan Ripple. Dit is een belangrijke stap in de spraakmakende juridische strijd met de regelgevende instantie over haar bewering dat XRP illegaal werd verkocht als een niet-geregistreerd effect.

De advocaat van Ripple, Stuart Alderoty, maakte het nieuws bekend op Twitter. Hij schreef dat ze na 18 maanden eindelijk de SEC emails hebben ontvangen waarin gesproken wordt over de bekende ‘Hinman-documenten’.

Wat staat er in deze documenten?

De documenten draaien om voormalig SEC-directeur William Hinman en een veelbesproken toespraak die hij hield in 2018. Hierin verklaarde hij dat Ethereum, net als Bitcoin, “voldoende gedecentraliseerd” was en dus niet onderworpen was aan federale effectenregulering.

De opmerkingen van Hinman die dag vertegenwoordigen het onderwerp van de lopende debatten over crypto-regelgeving en spelen een sleutelrol in de SEC-rechtszaak van december 2020 tegen Ripple.

Vorige maand verwierp een federale districtsrechter de pogingen van de SEC om te voorkomen dat Ripple toegang kreeg tot de documenten. Ripple won aanvankelijk het recht om de documenten op te vragen in januari. Sommigen waren van mening dat de documenten de zaak van Ripple niet substantieel zouden versterken, maar volgens advocaat Alderoty klopt dit niet. Hij tweette het volgende:

Hoewel ze voorlopig vertrouwelijk blijven (op aandringen van de SEC), kan ik zeggen dat het de moeite waard was om ze te bemachtigen. Ik heb altijd een goed gevoel gehad over onze juridische argumenten, en ik voel me daar nu nog beter over. Ik heb altijd een slecht gevoel gehad over de tactieken van de SEC, en nu voel ik me daar nog slechter over.

Woedende Brad Garlinghouse

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, is ook woedend over de houding van de SEC. Hij schreef:

Het nastreven van een beleidsdoelstelling van de SEC gaat niet over ’trouw zijn aan de wet’ – het gaat om macht. Ze hebben geen respect voor die bedrijven en mensen die deze aanpak heeft geschaad. We zouden allemaal verontwaardigd moeten zijn. De SEC is duidelijk vergeten dat de overheid voor de mensen werkt.”

“Als de waarheid uiteindelijk naar buiten komt, zal de schande van hun gedrag je choqueren”, voegde hij eraan toe.

Hoewel het verkrijgen van toegang tot de documenten inzicht kan geven in zijn denkproces en dat van zijn collega’s bij de SEC, verwachten de advocaten van Ripple ook rechtstreeks van Hinman te kunnen horen.

De ontwikkeling zal het langlopende geschil, waarin zowel Ripple als de SEC onlangs opriepen tot een kort geding in plaats van een proces, opnieuw doen oplaaien. Het streven naar een versneld einde van de zaak ging vooraf aan een stijging van 44% in de waarde van XRP.

Ripple was tegen de motie van de SEC en verklaarde dat het bureau “nog steeds geen levensvatbare juridische theorie heeft om zijn centrale bewering te ondersteunen” dat Ripple XRP als een security moest registreren.

Vorige week willigde een rechter een verzoek van individuele XRP-houders in om zich bij de procedure aan te sluiten. De huidige SEC-voorzitter Gary Gensler heeft nog niet publiekelijk gereageerd.

Ripple nieuws

30 november een cruciale datum in de Ripple versus SEC rechtszaak
Advocaat Ripple: SEC heeft XRP niet bestempeld als een effect
Ripple Labs overweegt om bepaalde bedrijven uit FTX-imperium te kopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten