Nieuws

Ripple VS Ethereum, de strijd barst opnieuw los

De strijd voor de grootste altcoin barst vandaag opnieuw los. Ripple heeft vanmiddag de marketcap van Ethereum voor de tweede keer in een week overtroffen. Op dit moment is Ethereum weer de grootste altcoin. Kortom de strijd is in volle gang.

Ripple (XRP) VS Ethereum (ETH)

De strijd tussen de twee grootste altcoins is in volle gang. Op het moment van schrijven staat XRP op de derde plaats met een waarde van $21,8 miljard dollar. Ethereum staat op plek 2 met een waarde van $21,9 miljard dollar. Dat betekent dat er ‘slechts’ $100 miljoen dollar tussen beide cryptocurrencies ligt. Ripple ziet haar koers vandaag opnieuw flink stijgen. XRP ziet haar koers vandaag stijgen met meer dan 19 procent. De Ethereum koers is vandaag slechts met 1,3 procent gestegen. Dat betekent dat Ripple opnieuw de strijd aangaat met Ethereum voor de naam ‘grootste altcoin’.

Positief en negatief nieuws over Ripple

De reden van de Ripple koersstijging was de aankondiging van het XRP team om het platform XRapid spoedig te lanceren. xRapid is een realtime betalingsplatform dat is gemaakt om internationale betalingen te versnellen. Eerder was het platform alleen geschikt voor business to business. Nu het platform commercieel wordt ingezet kan iedereen hier gebruik van maken. Hier kwam nog eens bij dat één van de grootste Amerikaanse banken genaamd ‘PNC’ liet weten dat het de internationale betalingen van al haar klanten gaat verwerken via het RippleNet. Naast dit positieve nieuws lijkt er ook wat controversie te ontstaan wat betreft Ripple. Zo beweert de Wall Street Journal deze week dat de mede oprichter van Ripple, genaamd Jed McCaleb, enorm veel XRP heeft verkocht. Volgens McCaleb is dit niet waar en voldoet hij nog steeds aan de voorwaarden van de tokenverkoop die hij in 2016 met Ripple heeft afgesproken.   Koop Ripple (XRP) | IDEAL