Ripple, XRP
Ripple

Ripple vs. SEC – onbekende derde partij wil documenten van de SEC censureren

Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn al lange tijd verwikkeld in een stevig juridisch conflict. Een belangrijk vraagstuk in die strijd is of de XRP token van Ripple kwalificeert als effect. Als dat het geval is, dan heeft Ripple Labs in het verleden een illegale effectenuitgifte gedaan. Het nieuws van vandaag heeft echter betrekking op iets anders.

Derde partij wil documenten SEC censureren

Een ongeïdentificeerde derde partij heeft de SEC verzocht om bepaalde delen van een door hen gedeponeerd document te censureren. Het gaat in principe niet om hele spannende censuur, maar de derde partij wil vooral zijn identiteit en privacy beschermen, net als die van zijn werknemers. Het heeft er dus alle schijn van dat dit bedrijf er alles aan wil doen om niet geassocieerd te worden met Ripple Labs.

De voorgestelde doortrekkingen in het document van de SEC zijn inhoudelijk dus niet van belang en hebben verder geen invloed op de rechtszaak. Hoewel de naam van bedrijf niet direct in het document staat, zou de informatie die ze eruit wensen te halen die identiteit mogelijk wel onthullen.

Hoe weet deze partij wat er in de documenten staat?

Al snel vroegen mensen op Twitter zich af hoe dit bedrijf überhaupt achter de inhoud van de documenten is gekomen. Ergens is dat logisch, want in voetnoot 2 van de brief staat dat derde partijen toegang tot de informatie krijgen, zolang ze ervoor tekenen dat ze deze niet naar buiten brengen.

Het is de bedoeling dat beide partijen op 19 september de aangepaste versies van de documenten publiceren. Daarna gaat de rechtszaak langzaam richting zijn einde. Het uiteindelijke oordeel van de rechter in de zaak van de SEC tegen Ripple Labs belooft een belangrijke te worden voor crypto. Als XRP kwalificeert als effect, dan zijn andere tokens wellicht ook niet veilig.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen