ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple Vs SEC Update: Komt de uitspraak volgende week?

Twee jaar en 120 dagen geleden startte de Securities and Exchange Commission (SEC) wat vermoedelijk de meest cruciale handhavingsactie in de crypto-sector is, gericht tegen het bedrijf Ripple Labs.

Na jaren van over en weer beschuldigingen en het uitwisselen van talloze documenten, verwachten diverse juridische experts dat de uitspraak spoedig zal volgen. Desondanks is er geen zekerheid over het exacte moment waarop de eindbeslissing bekendgemaakt zal worden.

De druk op de rechter is enorm

De druk op rechter Analisa Torres is waarschijnlijk nog nooit zo immens geweest als nu. De getuigenis van Gary Gensler deze week voor het Amerikaanse Congres illustreerde de diepgaande meningsverschillen tussen de SEC, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), het Congres en de crypto-sector. Bovendien zijn er aanzienlijke belangen verbonden aan de beslissing van de rechter.

De strijd tussen de betrokken instanties zal naar alle waarschijnlijkheid invloed hebben op rechter Torres. John E. Deaton, advocaat van de XRP-gemeenschap, merkte in een recente update op:

“Ik betwijfel of rechter Torres ooit de druk heeft ervaren die ze nu ervaart.” Hij voegde daar nog extra gewicht aan toe, en zei:

Deze uitspraak de belangrijkste beslissing die deze rechter ooit heeft moeten maken. [..] Dit is de meest betekenisvolle SEC-handhavingsactie zonder fraude sinds 1946.

Advocaat Deaton geeft daarom aan volledig te begrijpen waarom rechter Torres nauwgezet haar tijd neemt voor de uitspraak en elk woord zorgvuldig afweegt. Dit geldt zowel voor een uitspraak in het voordeel als in het nadeel van Ripple. In beide situaties zal ze veel te verklaren hebben.

Komt er volgende week een uitspraak?

Gebaseerd op eerdere uitspraken van rechter Torres, hebben advocaten John Deaton en James K. Filan al eens geopperd dat een uitspraak mogelijk eind april zou kunnen verschijnen. Alles wat later volgt, zou voor beide advocaten verrassend zijn.

Daarnaast lijkt Ashley Prosper, een lid van de XRP-gemeenschap die recentelijk in het nieuws kwam met een verzoek onder de Freedom of Information Act (FOIA) aan de SEC over kwesties rondom JP Morgan, eveneens optimistisch. Prosper gaf via Twitter aan dat de komende week “een zeer interessante week” belooft te worden.

Ripple nieuws

Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen