Ripple xrp token
Nieuws, Ripple

Ripple (XRP) breidt uit naar Mexico en Filipijnen

Asheesh Birla, vice president van Ripple, onthult een grote uitbreiding van xRapid. Het grensoverschrijdende betalingssysteem gaat uitbreiden naar Mexico en de Filipijnen. Deze stap zal leiden tot een boost in het gebruik van XRP.


ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! (Klik op de onderstaande knop)

 

Ripple breidt xRapid dienst uit naar Mexico en Filipijnen

Op dit moment heeft Ripple alle benodigde middelen om van start te gaan. Echter, het bedrijf moet er wel voor zorgen om aan alle wettelijke vereisten te voldoen voordat het doorgaat. Ripple wil gaan samenwerken met exchanges in de landen om het xRapid protocol te succesvol te lanceren. Het Amerikaanse bedrijf is daar druk mee bezig. Ripple is zelfs al een samenwerking aangegaan met Coins.ph en Bitso om betalingen mogelijk te maken tussen Mexico en Filipijnen.

xRapid zal als volgt gebruikt gaan worden om grensoverschrijdende transacties mogelijk te maken: Ripple werkt samen met crypto exchanges die fiat (traditioneel geld) accepteren. Hier wordt fiat omgezet naar XRP. Daarna worden de XRP tokens naar het andere land gestuurd waar de XRP tokens direct weer omgezet worden naar fiat. Op deze manier wordt het overdragen van geld veel sneller en goedkoper dan de traditionele manier.


Ripple blijft uitbreiden

Birla, legde in een Youtube video uit dat Ripple ervoor probeert te zorgen dat het zich aan de regels van de landen houdt. Mexico en Filipijnen waren volgens hem een logische stap omdat er veel vraag was naar het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen.

Ripple is nu ook bezig met het toevoegen van xRapid in andere landen. Welke landen dit zullen zijn zal Ripple spoedig bekend maken. Dit is wat Birla hierover zei: “Ik weet dat onze productteams en marketing- en engineeringteams hard werken om die volgende reeks bestemmingen te verlichten, zodat we onze klanten een grotere keuze kunnen bieden in termen van wereldwijde expansie.”