Bitcoin,, Ripple, Trending

Ripple (XRP) is populairder dan Bitcoin (BTC) tussen gebruikers in Californië

Ripple’s XRP heeft in 2019 een aantal significante prijsdalingen meegemaakt. Toch blijft de cryptocurrency erg populair. Zo populair zelfs dat het in de Amerikaanse staat Californië populairder is dan de Bitcoin (BTC).


Ripple’s betalingsservice

De grensoverschrijdende betalingsservice van Ripple is enorm populair geworden in de afgelopen periode. De service maakt gebruik van Ripple om deze vervolgens om te zetten in de fiat-valuta van de ontvanger. Om deze reden is de populariteit van XRP dan ook flink gestegen.


Venezuela

De service is erg populair in Venezuela, gezien de economische toestand in het land. De inflatie in het land is zo hoog dat de inheemse valuta geen waarde meer vast houdt. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel burgers naar cryptocurrency zijn gestapt.


Goedkope en snelle transacties

Transacties die door middel van Ripple’s betalingssysteem worden uitgevoerd zijn tevens aanzienlijk goedkoper dan via het Bitcoin-netwerk. Ook dit heeft ervoor gezorgd dat de XRP populairder is dan Bitcoin in Californië. Maar XRP is niet alleen in Californië populair, zo wint de crypocurrency het ook van BTC in Kentucky en South Carolina.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?