Ripple

Ripple (XRP) koers stijgt met 40% in 1 week tijd

De Ripple koers is de afgelopen flink gestegen en heeft vandaag zelfs het belangrijke weerstandsniveau van $0,30 doorbroken.


Ripple presteert uitermate goed deze week

De meeste altcoin koersen zijn aan het stijgen. Dit terwijl de prijzen vorig weekend nog een flinke klap te verduren kregen toen de Bitcoin koers in enkele minuten tijd met $1.400 daalde.

Eén van de best presterende munten van de afgelopen dagen was Ripple’s XRP token. De munt heeft in de afgelopen week 40% winst geboekt en de XRP prijs ligt nu boven de $0,30. Gaat de koers nog verder stijgen? In dit artikel bekijken we de grafieken.


Een prijsstijging van meer dan 70%

Op 19 juli vond de eerste echte belangrijke positieve doorbraak plaats. Op die dag vond er namelijk een steun/ weerstandsflip plaats van $0,185. Vlak daarna werden de 100-daagse en 200-daagse moving averages doorbroken. Deze doorbraak resulteerde in een enorme Ripple koersstijging van 70% tot boven de $0,30 zone.

XRP bereikt belangrijke weerstandszone – Bron: Tradingview

Als we de bovenstaande grafiek bekijken, zien we dat XRP nu een belangrijke weerstandszone heeft bereikt. De $0,30 is zeer belangrijk en zal waarschijnlijk niet zomaar doorbroken worden.

Mocht je van plan zijn XRP tokens te kopen, dan zou het ondersteuningsniveau van $0,245 een goede koopoptie kunnen zijn. Dit is namelijk een cruciale ondersteuningszone waar kopers potentieel een dip kunnen kopen.

Mocht de XRP koers de weerstandszone van $0,30 -$0,34 doorbreken dan kan de prijs zomaar verder stijgen tot $0,50. Hier ligt de volgende grote weerstandszone voor Ripple.