Ripple bank, xrp, bank
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 17 februari 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Ook deze week heeft Ripple zich weer keurig weten te dragen. Momenteel bevindt de XRP zich in het gebied waar de pump ook heen ging en lijkt het vandaag de 0.382 fib te gaan testen. Dit gaan we verderop in de analyse op de lagere timeframes eens goed bekijken.

De ema’s beginnen langzaam kracht te tonen en de rsi lijkt zich klaar te maken om de ema te gaan testen. De rsi bevindt zich in neutraal gebied tussen de 50 en 70 niveau.

XRP dag-grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een falling wedge of een channel ontstaan, afhankelijk welke wicks je pakt. Wat onze analist vooral interessant vindt is dat XRP een horizontale support van 0.50 cent aan het testen is en het volume afneemt. Dit is eigenlijk wat er altijd gebeurt bij een falling wedge voordat die uitbreekt. Wanneer we over de upmove de fibonacci trekken dan heeft de 0.5 confluence met de horizontale support en is de 0.618 bijna aangeraakt.

De ema’s staan bullish waarbij de ema55 voor weerstand zorgt en de ema 100 ondersteuning biedt. De rsi is, net als de koers, dalende en ondervind weerstand van de ema onder het 50 niveau. Wel lijkt de rsi de ema weer te gaan testen.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Op de één uurs grafiek zijn de ema’s bearish gedraaid. We zien namelijk dat de ema55 nog behoorlijk hard aan het dalen is en de ema200 behoorlijk wat weerstand biedt. De rsi ondervindt weerstand van het 50 niveau maar gaat wel gestaag omhoog.

XRP 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist acht de kans groot dat er een kleine correctie naar de fib 0.618 ($0,47) plaats zal vinden. Echter, vanuit daar kan de prijs stijgen tot richting de $0,80 – $0,82. In deze zone ligt tevens confluence met de de fib -0.5 en -0.618. Wel is het zo dat. voordat we het $0,80 niveau kunnen bereiken XRP nog weerstand op de $0,62 tegenkomt.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als Ripple een candle close op de hogere time frames onder de $0,45 neerzet. Als dit gebeurt zou de prijs kunnen dalen tot $0,47.

Echter, overall is onze analist op dit moment aardig bullish over XRP. Let wel: de eerste hoorzitting van de rechtszaak vindt over 5 dagen plaats en dat kan voor rare moves op de grafieken gaan zorgen.