ripple, xrp, donker
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 23 december 2020

Hoe staat de Ripple koers ervoor na het slechte nieuws van de SEC? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

Het is een heftige week voor Ripple. Zeker na de aankondiging dat de SEC een mega rechtszaak in heeft gediend tegen het bedrijf. In deze prijsanalyse zal onze analist zich focussen op de grafieken om te kijken hoe de koers zich heeft gedragen na het nieuws.

Als we kijken naar de weekgrafiek, en het negatieve nieuws even vergeten, dan lijkt de prijsdaling van vandaag een ‘gezonde’ retrace na een enorme stijging. Een prijsdaling van 30 tot 50 procent in een bull run is helemaal niet zo gek. Echter, of het er allemaal zo rooskleurig uitziet op de lagere timeframes gaan we nu eens bekijken.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) daggrafiek

Toevallig of niet maar XRP heeft precies gedaan wat er besproken is in de analyse van vorige week. De huidige daily bevindt zich op het moment van schrijven net onder de $0.37 en heeft de ema200 zo goed als gewicked. Op zich ligt hier confluence genoeg voor de bulls, we zien namelijk de horizontale s/r, trendlijn, Fibonacci 0.618 en de ema’s allemaal bij elkaar komen. Maar of dit het einde zal zijn van de daling zal moeten blijken.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

De afgelopen 4h candle is buiten de trendlijn gesloten en de ema55 heeft de ema100 bearish gekruist. We zien tevens de rsi en lbr in oversold staan. Wellicht kan er een kleine opleving komen en dat zou mooi overeenkomen met de structure break die er geweest is. Want wanneer we daar de Fibonacci tool op toe zouden passen zien we een golden pocket retrace in het orderblock en is de kans groot dat de koers nog verder zal gaan zakken.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Gezien het negatieve nieuws omtrent XRP is de kans groot dat Ripple richting het $0,30 tot $0,28 niveau zal zakken. Normaal gesproken zou dit een prachtig moment zijn om te beginnen met inkopen maar ik zou er nu niet aan durven beginnen.

De sterke ondersteuningszones zijn nu $0,28 – $0,30 en daaronder het $0,24 niveau. De weerstand die momenteel geflipt moet worden om weer omhoog te kunnen kijken is 37 cent maar gezien de omstandigheden verwacht onze analist weinig bullish power de komende dagen.