Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 3 februari 2021

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Ripple’s XRP token is op 1 februari gepumpt door een Telegram groep en dat heeft ervoor gezorgd dat de koers een stijging van ruim 170% heeft laten. Echter, op het tijdstip dat de echte pump plaats zou vinden werd de token keihard gedumpt. Mocht je eraan mee hebben gedaan laat dit een les zijn. Er is maar een selectief clubje mensen die aan dit soort evenementen verdienen.

Voor onze analist maakt dit het ook lastig aangezien de analyse zo goed als de prullenbak in kan door de manipulatie. Toch probeert hij er vandaag het beste van te maken. Ripple momenteel aan het traden boven de $0,30 die eerst nog voor behoorlijk wat weerstand zorgde. Tevens zien we dat de huidige koers confluence heeft met de golden pocket (van de pump) maar ook met de ema’s.

XRP dag-grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat de Ripple koers ook is opgevangen door de ema’s en beweegt momenteel zijwaarts. Verder zien we dat de rsi onder het 50 niveau en de ema beweegt wat we kunnen zien als weerstand. Maar verder is er weinig van te maken dus laten we eens verder gaan inzoomen.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Op de 1-uurs grafiek kunnen we een symetrische triangle-patroon spotten waarbij de koers weerstand ondervindt van de ema55 en 100. Voorlopig biedt de ema200 nog iets van support maar of die het kan houden betwijfelt onze analist.

We zien de ema55 namelijk aardig hard dalen om eventueel de ema100 bearish te kruisen. De rsi heeft moeite om boven het 50 niveau uit te komen en is ook constant met de ema aan het wisselen van plek.

XRP 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het is een lastige prijsactie om te beoordelen maar, als we kijken op de 1 uurs grafiek zien we op de VPVR behoorlijk wat weerstand boven de koers zitten en weinig support onder de koers. Wanneer de triangle aan de onderzijde uitbreekt verwacht onze analist een daling naar $0,28. Breekt die aan de bovenkant uit dan is de $0,42 – $0,43 cent wat voor weerstand zal gaan zorgen.