Ripple xrp token
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 6 januari 2021

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

De week gaat vandaag ‘doormidden’ en we kunnen wel stellen dat de 3 weekgrafiek er niet heel best uit ziet voor Ripple. Zo bevindt XRP zich nog steeds onder het weerstandsniveau van de 24 cent en zien we een behoorlijke wick ontstaan aan de bovenzijde. Hieruit kunnen we concluderen dat de beren erg hun best doen om de prijs te drukken en met de eerste zitting halverwege februari ziet het er niet heel erg rooskleurig uit voor Ripple.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) daggrafiek

Op de daily is goed te zien dat Ripple behoorlijk wat moeite heeft om de 24 cent te doorbreken. De weekly open biedt al een aantal dagen support maar zal die het kunnen blijven bieden?

Kijkend naar de ema’s dan lijkt er een bearish cross-over van de ema55 en 100 in aantocht te zijn. De rsi bevindt zich nog steeds aan de bovenzijde van het oversold gebied en heeft ook moeite om boven de ema uit te stijgen.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Mocht je van patronen houden dan kun je op de 4 uurs-grafiek een bearflag patroon of een ascending triangle zien. Dit zijn twee tegengestelde patronen. Zo is de bearflag zoals de naam al doet vermoeden bearish en de ascending triangle een bullish patroon die momenteel ligt gebroken is aan de onderzijde.

Mocht je de prijsanalyses vaker bekijken dan weet je waarschijnlijk dat ik onze analist zelf weinig patronen trade maar de horizontale zones pak en daar heeft Ripple moeite mee om te breken. Zodra een candle er ook maar bovenkomt zie je de beren in actie komen en drukken hem er weer onder.

Als we de ema’s bekijken dan dalen die nog flink en wordt de afstand tot elkaar groter wat duidt op een sterke trend (op dit timeframe). De rsi en lbr bevinden zich beide vlak onder de middenlijn en ema. Dit kan nog wel eens voor een kleine opleving kunnen gaan zorgen.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Eigenlijk is er weinig veranderd met de analyse van vorige week. Een opleving naar 27 cent zou wel mogelijk kunnen zijn. Wanneer dit gebeurt en de candle close is boven de $0.2443 cent op de 4 uurs-grafiek dan zouden we voorzichtig naar de bovenkant kunnen gaan kijken. Wanneer er een 4 uurs candle close onder de monthly open komt dan zal de $0.17385 bezocht gaan worden met een redelijke kans om daarna naar de 13 cent te gaan.