Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 30 december 2020

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

Na al het negatieve Ripple nieuws is de koers behoorlijk ingezakt en heeft het level na level verloren. Momenteel bevindt het zich op de supportzone rond 17 cent. Zal het nieuws XRP verder doen laten zinken? Wij bekijken vandaag alleen de charts met jullie en mocht er nieuws zijn omtrent Ripple dan zal je dat uiteraard op de website vinden.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) daggrafiek

Een dag na de analyse van vorige week was er een opleving wat resulteerde in een bearish test op de ema100 en de trendlijn. Vervolgens is de koers als een waterval gaan dalen en dit lijkt nog niet te willen stoppen.

De ema’s buigen flink af en als dat zo doorgaat dan is er in mijn optiek een grote kans dat er een bearish cross-over gaat plaatsvinden. Op de VPVR zien we een dunne spike support zitten met daaronder vrij baan tot aan het laatste houvast net onder de 13 cent.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is de retest op de trendlijn heel duidelijk te zien. Vervolgens zie je het waterval effect tot aan major support waar gisteren ineens een opleving kwam. Deze kwam tot aan de breaker (rode cirkel) wat tevens confluence met de Fibonacci 0.618 heeft.

We zien de rsi boven de ema op het oversold gebied liggen en dit kan wel eens voor een opleving zorgen. We bekijken daarom ook nog even snel de 1-uurs grafiek.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek zien we twee trendlijnen. De gele en de roze. De roze zou moeten breken en goed getest gaan worden om ook maar enigszins een bullish gevoel te krijgen.

Er is op dit moment een higher low gezet en de rsi en lbr liggen er beide redelijk goed voor om een push omhoog te geven.  Maar zoals je waarschijnlijk al wel door had zou dit een kleine opleving zijn tot maximaal aan de roze trendlijn die confluence heeft met de op de 4-uurs grafiek getrokken Fibonacci levels.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat, wanneer er een opleving komt, dat die tot maximaal 27 – 28 cent zal zijn. Overall is hij echter, met al het nieuws in gedachte, bearish op XRP. Hij verwacht dan ook een verdere daling naar de rode supportlijn. Mocht deze het ook verliezen dan is het een bodemloze put en moeten we maar zien waar en of Ripple ergens opgevangen gaat worden.