ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple zakt naar $0,2 nadat Coinbase en Crypto.com handel stoppen

Nadat Coinbase en Crypto.com zich hebben aangesloten bij de groeiende lijst van crypto bedrijven die afstand nemen van Ripple’s XRP token, dumpen investeerders de munt massaal.


XRP prijs daalt verder

De prijs van XRP is voor het eerst sinds juli onder de $0,20 gedaald, slechts twaalf uur nadat de crypto valuta exchange Coinbase aankondigde dat het de handel in de coin zou opschorten. XRP is momenteel $0,18 waard en is de afgelopen 24 uur met 37% gedaald.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De rechtszaak tegen Ripple heeft grote gevolgen

Het grootste deel van de ineenstorting van de XRP is een gevolg van de aankondiging van Coinbase gisteravond. De Exchange heeft gezegd dat handelaren toestemming hebben om limietorders te plaatsen voor XRP. Dit gaat onmiddellijk in. Daarnaast wordt de handel op 19 januari volledig opgeschort.

Coinbase zal de handel opschorten totdat de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission vorige week tegen de makers van XRP is opgehelderd. De rechtszaak van de SEC, die vorige week werd aangespannen, beweert dat Ripple, $1,3 miljard heeft opgehaald aan niet-geregistreerde effectenverkopen. Ripple is het betalingsbedrijf dat aan XRP is gekoppeld. Daarnaast is het opgericht door de makers van de coin. Het verkoopt periodiek XRP van een geblokkeerde rekening om de prijs van de coin stabiel te houden.

“Ripple was betrokken bij dit illegale securities aanbod van 2013 tot heden. Echter is het zo dat Ripple al in 2012 juridisch advies ontving over het feit dat de XRP onder bepaalde omstandigheden als een ‘beleggingscontract’ kon worden beschouwd en dus als een security onder de federale securities wetten”.

– SEC

Ripple ontkent de aantijgingen. “Dit is een aanval op de hele crypto-industrie en op Amerikaanse innovatie. Door het stempel van goedkeuring alleen te geven aan Bitcoin en Ether (waarvan de netwerken zijn overgeleverd aan de Chinese Communistische Partij), heeft de SEC de winnaar gekozen – zonder rekening te houden met een hele industrie buiten deze twee tokens “, aldus Brad Garlinghouse, CEO van Ripple.

Verschillende andere crypto platforms zeggen dat ze de handel in coin stopzetten. OKCoin, Crypto.com en Beaxy behoren tot de exchanges die de handel in de coin hebben opgeschort. Bitwise heeft alle XRP uit zijn fondsen geliquideerd.