Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Ook Coinbase kondigt aan dat het de handel in XRP gaat opschorten

Coinbase is van plan om de handel van Ripple’s XRP token op 19 januari stop te zetten. Daarnaast voegde de exchange eraan toe dat de handel zelfs nog wat eerder stopgezet kan worden. De exchange stopt de handel als reactie op het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission juridische stappen onderneemt tegen Ripple.


Weer een exchange stopt met XRP handel

Volgens een blogpost die vandaag is gepubliceerd door de Chief Legal Officer van Coinbase, Paul Grewal, zal de exchange de handel in Ripple tokens vanaf 19 januari om 19.00 uur volledig stopzetten. Coinbase verduidelijkte dat “de handel indien nodig eerder kan worden stopgezet. Wel laat de exchange weten dat de opschorting naar verluidt geen invloed op de aankomende Spark (FLR) token airdrop van Ripple-backed Flare Network.

“De handelsschorsing heeft geen invloed op de toegang van klanten tot XRP-wallets die beschikbaar blijven voor stortings- en intrekkingsfunctionaliteit na de handelsschorsing”, zei Grewal. “We zullen XRP blijven ondersteunen op Coinbase Custody en Coinbase Wallet.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Meerdere exchanges zullen volgen

De in de Amerika gevestigde exchange is tot dusver de grootste die een standpunt over XRP heeft ingenomen na de aankondiging dat de SEC Ripple, CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen zal beschuldigen van het uitvoeren van een “niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa. “

Eerder kondigde crypto exchange OKCoin ook al aan dat het de XRP handel vanaf 4 januari zal opschorten. Ook crypto exchange Bitstamp verklaarde dat het de handel voor Amerikanen stop zal zetten.

Na de aankondiging van Coinbase verwachten veel investeerders dat andere crypto exchanges spoedig zullen volgen en XRP handel zullen opschorten.

“Binnenkort zul je Kraken, Bittrex, Genesis, Grayscale en andere leden van de Crypto Rating Council ook de XRP token zien verwijderen”, aldus Twitter-gebruiker PratikKala. “De liquiditeit zal opdrogen en de overgebleven marktmakers in Azië zullen ook uit moeten stappen.”

Grayscale heeft mogelijk al afstand genomen van XRP. Volgens Twitter-gebruiker “ShardiB2” beëindigt het bedrijf naar verluidt abonnementen voor zijn XRP Trust door aan te kondigen dat het geen nieuwe abonnementen meer zou accepteren of lopende abonnementen zou verwerken. De Grayscale-website verklaart dat “De Grayscale XRP Trust private plaatsing momenteel gesloten is.”

Na de aankondiging van Coinbase daalde de prijs van XRP onmiddellijk met meer dan 10%.