Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple ziet enorme instroom van institutionele investeerders

Ripple’s XRP token wint razendsnel populariteit onder institutionele beleggers, zo blijkt uit gegevens van Coinshares.


Een groeiende institutionele interesse in Ripple

Vorige week werd er voor bijna $33 miljoen aan institutioneel geld geïnvesteerd in de XRP token. Dat is het hoogste institutionele wekelijkse bedrag ooit. Daarmee was XRP de afgelopen week één van de meest populaire crypto’s onder institutionele beleggers.

Ondanks de koersval van de afgelopen dagen blijft XRP één van de best presterende crypto’s in april. Ripple begon deze maand namelijk op een prijsniveau van ongeveer $0,54 en piekte zelfs even naar een hoogtepunt van $1,95 op 14 april. Dat was het hoogste niveau in meer dan 3 jaar tijd.

“XRP is het populairst met een wekelijkse instroom van $33 miljoen, waardoor het beheerd vermogen bijna verdubbeld is tot $83 miljoen. De instroom was deze week ongebruikelijk verdeeld over een gevarieerde reeks digitale activa. Bitcoin zag de grootste instroom van $ 108 miljoen, terwijl Ethereum $65 miljoen aantrok. Een instroom was ook te zien in Bitcoin Cash (BCH), Polkadot (DOT), Binance Coin (BNB) en Tezos.” Zo werd geschreven in het CoinShares in het rapport.

De totale marktkapitalisatie Ripple bereikte op 14 april bijna een waarde van $90 miljard. Ondanks de recente dip heeft XRP nog steeds een marktkapitalisatie van bijna $58 miljard en dat is knap. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat veel grote crypto exchanges de handel in de XRP token stop hebben gezet vanwege de rechtszaak die aangespannen werd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $1,26. Dat betekent dat de koers in de afgelopen 24 uur met bijna 16 procent is gedaald.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten