Ripple

RippleNet verhoogt overboekingen in Azië door nieuwe partners

Een groep Zuid-Koreaanse bedrijven die zorgen voor geldoverdrachten en overboekingen heeft zich aangesloten bij Ripple’s blockchain gebaseerde netwerk, RippleNet. Deze samenwerking is aangegaan om de transactiemarkt binnen Korea te verbeteren.


RippleNet in Zuid-Korea

Ripple liet op 25 Februari weten dat de in Zuid-Korea gevestigde geldtransactie bedrijven ‘Sentbe’, ‘Hanpass’ en ‘WireBarley’, RippleNet zijn gaan gebruiken. De samenwerking is gericht op het verbeteren van geldtransacties in Korea.

Volgens de Wereldbank bedroegen de geldovermakingen voor werknemers in Zuid-Korea in 2018 meer dan $6,2 miljard. Het belangrijkste land van bestemming voor de transacties vanuit Korea was naar verluidt de Verenigde Staten. Meer dan 50% van de totale transacties eindigde in de Amerika. Maleisië stond op de tweede plaats.


Klanten hebben veel baat bij RippleNet

Naast de drie nieuwe partners in Zuid-Korea heeft RippleNet ook aangekondigd dat het samen gaat werken met het Londense ‘Azimo’. De bedrijven openen een ‘On-Demand Liquidity lijn’ naar de Filippijnen. Hiervoor gaan ze aan de slag met de token van Ripple, genaamd XRP. De XRP token gaat functioneren als overbruggingsvaluta. Richard Ambrose, CEO van Azimo, zei het volgende over de samenwerking:

“De ODL-oplossing van Ripple heeft de kosten en levertijd voor cross-border transfers aanzienlijk verlaagd. Onze klanten gaan hier veel baat bij hebben.”

Het gebruik van het RippleNet platform zal de liquiditeitskosten tot minstens 60% gaan verlagen in vergelijking met de traditionele bankoplossingen.


Toenemende acceptatie van Ripple’s technologie

Alleen al in februari wist Ripple ‘Bank Asia’ en de Mexicaanse ‘International Money Express’ aan boord te halen. De Mexicaanse International Money Express is een onderneming voor geld overmakingsdiensten die zich richt op het Latijns- en Caribisch gebied.

Een andere belangrijke financiële instelling die deze maand een samenwerking met RippleNet is aangegaan is de Nationale Bank van Egypte. De bank wil hiermee toegang krijgen tot nieuwe markten. Het hoopt met name haar geldtransacties in de Golfregio te ondersteunen en uit te breiden.

Tegelijkertijd kondigde MoneyGram een nieuwe service aan waarmee realtime geld kan worden verzonden op basis van Visa’s Direct Original Credit Transaction. De oplossing stelt de gebruikers van MoneyGram in staat om geld op bankrekeningen te storten via een bankpas.

Kamila Chytil, COO bij MoneyGram, wees erop dat, hoewel Ripple niet bij deze service is betrokken, het bedrijf op andere gebieden uitgebreid gebruikmaakt van de blockchain:

“Tegenwoordig maakt MoneyGram gebruik van het on-demand liquiditeitsproduct van Ripple waarmee MoneyGram op bedrijfsniveau FX kan verhandelen met behulp van XRP. Het is een back-end treasury-functie die niet wordt geconfronteerd met de consument. De technologie is een oplossing voor het duurste en meest tijdrovende aspect van het huidige proces. Het probleem wordt opgelost door de hoeveelheid geld die het bedrijf wereldwijd moet afleveren, te verminderen. Dit zal uiteindelijk de behoefte aan werkkapitaal doen verminderen. ”