Ripple rechtszaak
Exchange, Ripple

Ripple’s hoofdjurist reageert op Binance schikking

Stuart Alderoty, de hoofd jurist van Ripple, heeft gereageerd op het recente nieuws over de schikking van crypto exchange Binance met het Amerikaanse Department of Justice (DOJ). Hij verzekerde XRP-investeerders dat de aanklachten tegen Binance geen verwijzingen bevatten naar overtredingen van effectenwetgeving, noch suggereren dat de crypto tokens op de exchanges als effecten beschouwd worden.

Wat houdt de aanklacht tegen Binance in?

De aanklachten tegen Binance en zijn voormalige CEO Changpeng Zhao waren gericht op overtredingen van de Bank Secrecy Act (BSA), een cruciale Amerikaanse wet uit 1970 die de basis vormt voor anti-witwasregelgeving in de Verenigde Staten. Bovendien waren er kwesties rond het niet registreren als een geldtransactiebedrijf.

Als onderdeel van de schikking met het Department of Justice (DOJ) is Binance verplicht een boete te betalen van meer dan $4 miljard, wat een van de grootste boetes ooit in deze context is. Afhankelijk van de uitkomst van de lopende rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC), kunnen er nog meer boetes volgen. Stuart Alderoty van Ripple prees de actie van het DOJ tegen Binance en zag dit als een “noodzakelijke stap” voor de crypto-industrie om te voldoen aan essentiële wetten en veiligheidsnormen.

Kritiek op houding SEC

Hoewel Stuart Alderoty waardering toont voor de acties van het Department of Justice (DOJ), uitte hij tevens kritiek op de houding van de SEC. Hij benadrukte dat zowel het DOJ als de SEC geen crypto tokens als effecten heeft geclassificeerd, ondanks de aanhoudende acties tegen crypto exchanges die beschuldigd worden van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten. Alderoty betoogt dat de door de SEC gebruikte term “crypto asset securities” geen wettelijke betekenis heeft. Hij verwijst daarbij naar een uitspraak van rechter Analisa Torres in een rechtszaak, waarin werd besloten dat XRP op zichzelf geen effect is.

Komt er spoedig een schikking tussen de SEC en Ripple?

De SEC heeft een besloten vergadering gepland op 30 november, waarbij de focus ligt op het reguleren van gerechtelijke bevelen en juridische procedures. Hoewel Ripple of XRP niet expliciet vermeld werden, heeft deze aankondiging tot speculaties geleid binnen de XRP-gemeenschap over mogelijke ontwikkelingen in de aanhoudende rechtszaak tegen Ripple.

Een belangrijk aspect van deze zaak is de boete van $770 miljoen die op 13 juli aan Ripple is opgelegd. Deskundigen verwachten intensieve onderhandelingen en diepgaande discussies als men zoekt naar een mogelijke schikking. De aankomende SEC-vergadering wordt met grote belangstelling gevolgd door investeerders, vanwege de potentiële invloed ervan op de toekomst van XRP in de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto analist verwacht forse prijsstijging van Ripple (XRP) naar $2
Ripple rechtszaak nadert cruciale fase – Dit is wat je moet weten
Hoe de Ripple (XRP) koers tot $25 kan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers